"Жълтите жилетки" призовават да се премине към Трето действие от

...
"Жълтите жилетки" призовават да се премине към Трето действие от
Коментари Харесай

Жълтите жилетки във Франция призовават за нови протести на 1 декември

"Жълтите жилетки " приканват да се премине към Трето деяние от техните митинги с демонстрации на 1 декември в Париж на "Шан-з-елизе ", съобщи Франс прес.

Те още веднъж ще упорстват държавното управление "да анулира налозите върху горивата " и заплашват, че в случай че това не стане, ще накарат президента Еманюел Макрон "да подаде оставка ".

Броят на потърпевшите при протестните акции през вчерашния ден против по-високите данъци на горивата във Франция набъбна до 30 души, заяви парижката полиция.

Над 100 души са били арестувани по съмнения в присъединяване в вълнения, които продължиха на "Шан-з-елизе " до късно вечерта. Според данни на полицията в демонстрациите нощес са взели участие 8000 души, от които 5000 - на "Шан-з-елизе ".

Преди време френските управляващи оповестиха, че от 1 януари 2019 година цената на бензина ще се увеличи с 3 евроцента, а на дизеловото гориво - с 6,5 евроцента. Един от съставените елементи на по-високите цени е въвежданият от държавното управление екологичен налог за отделяните газове с парников резултат. Премиерът Едуар Филип сподели, че държавното управление твърдо е решено да отстоява този налог макар всевъзможни митинги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР