Жълт и оранжев предупредителен код за силен вятър издаде Националният

...
Жълт и оранжев предупредителен код за силен вятър издаде Националният
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за бурен вятър са в сила в почти цяла България

Жълт и оранжев сигнален код за мощен вятър издаде Националният институт по метеорология и хидрология за съвсем цялата страна, предава БНР.

 

Днес времето ще е прохладно. В множеството региони ще духа мощен, в Дунавската низина краткотрайно плевел вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Преди обяд облачността ще е забележителна и на обособени места към момента ще има валежи от дъжд, само че след обяд ще намалее до най-вече слънчево, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са най-вече сред 18° и 23°, в София към 17°.

 

В планините облачността ще е променлива, преди обяд забележителна и на обособени места ще превали. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Ще нахлува леден въздух и след обяд температури бързо ще се намаляват. Максималната на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 4 °.

 

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа мощен, по северното крайбрежие краткотрайно плевел запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-24°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР