Жалби срещу законността на 24-часовите арести на Бойко Борисов, Владислав

...
Жалби срещу законността на 24-часовите арести на Бойко Борисов, Владислав
Коментари Харесай

Жалби в съда срещу законността на арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова



Жалби против законността на 24-часовите арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова подава в Административния съд София - град юристът им Менко Менков.  След като към тях бъдат приложени всички нужни документи, съдът ще преценя законно ли е било задържането на тримата.

Още до момента в който тримата бяха в ареста, стана ясно, че полицейското задържане ще стигне до съда. Според юрист Менков аргументите са доста, само че главната е:

" Това задържане е безусловно безсмислено. То има смисъл да ограничи напредването му при изискванията на някаква необходимост за да се практикува в случай че е по горещи следи неотложно, с цел да не се укрият доказателства или той да не се укрие заварен на местопрестъпление и други сходни. Не може след три месеца инспекция да решаваш да задържиш някой индивид. Изобщо не са налице правните учредения ".

Обявяването на задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова за нелегално би им дало съображение да съдят Министерство на вътрешните работи поради нарушените си права. 

Преди дни юрист Менко Менков, разгласи, че особено експремиерът няма да съди никого - нито в България, нито пред интернационалните правни институции:

" Такова е желанието на господин Бойко Борисов. Ако има някакви осъществени нарушавания или закононарушения от длъжностни лица, има задоволително изобилни доказателства, в това число и те сами си ги показват както на пресконжференции, по този начин и в други медийни изяви, има си способен орган, който може да се самозериа, и в случай че желае, да се занимава с тях. Ние няма да се занимаваме ".

Междувременно от Дубай Васил Божков анонсира утрешна конференция, с цел да отговори на огромния медиен интерес към сигнала за изнудване, подаден към европейските и българските управляващи. 

В него разследваният за 19 закононарушения предприемач твърди, че е плащал на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, с цел да върви хазартния му бизнес. Това стана съображение за полицейска инспекция, след която се стигна и 24-часовите арести на тримата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР