Жалбата на Имран Хан за спиране на присъдата е отхвърлена, тъй като парламентът на Пакистан ще бъде разпуснат

...
Идва, когато министър-председателят на Пакистан Шехбаз Шариф е готов да
Коментари Харесай

Идва, когато министър-председателят на Пакистан Шехбаз Шариф е готов да посъветва президента на страната да разпусне парламента, проправяйки пътя за генерал избори до ноември.

Хан започна присъда от три години затвор в събота в затвор близо до Исламабад за незаконна продажба на държавни подаръци и му беше забранено да заема каквато и да е публична длъжност в продължение на пет години. Той отрече да е извършил нарушение.

Петгодишният мандат на парламента трябва да изтече на 12 август, но този ход ще го разпусне три дни по-рано.

Бившият състезател по крикет беше на центърът на политическите сътресения, след като той беше свален миналата година като министър-председател с вот на недоверие, което поражда опасения за стабилността на Пакистан, докато той се бори с икономическа криза.

Адвокатът на Хан каза, че съдът е поискал от заинтересованите власти да отговори на молбата на г-н Хан да бъде преместен в затворническа килия от клас А в затвор в Равалпинди, който има по-добри условия, на които той има право като бивш министър-председател.

Борбата на бившия пакистански премиер Имран Хан за невинност може да го откаже от кампанията

Наим Панджута каза, че делото е отложено за неопределено време, добавяйки; „Нашето искане за отмяна на присъдата не беше прието.“

Съдът ще издаде писмена заповед по-късно през деня.

Имран Хан: „Вдигнете се за правата си“

Екипът на Хан казва, че е държан в ужасни условия

Хан, който отрече да е извършил нещо неправомерно, беше арестуван в дома си в източния град Лахор в събота и в момента се намира в затвор близо до столицата Исламабад.

Неговият правен екип казва, че той е държан при ужасни условия в малка така наречена килия от клас C в затвор в Attock, с отворена тоалетна, когато трябва да отговаря на изискванията за килия от клас B със съоръжения, включващи прилежаща тоалетна, вестници, книги и телевизия.

В събота Хан бе арестуван за втори път тази година, след като беше задържан по обвинения в корупция през май, преди върховният съд на Пакистан да нареди освобождаването му дни по-късно.

< p>Прочетете повече:

Това предизвика вълна от смъртоносни протести, при които последователите на Хан атакуваха правителствена и военна собственост в цялата страна.

Арестът в събота беше последният от поредица от удари, които отслабиха политическото му положение, след като той се скара с могъщата армия и партията му се разцепи.

Откакто беше свален, Хан води кампания за предсрочни избори и организира протести , което доведе до значително насилие на 9 май, което повиши напрежението с военните.

Хан обвинява военните и неговите политически опоненти в заговор срещу него, за да го блокират от изборите. Армията, която управлява Пакистан през около половината от историята му, отрича това.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР