Жалбата до множество институции е подадена от досегашния председател на

...
Жалбата до множество институции е подадена от досегашния председател на
Коментари Харесай

Разследват кражба на кооперация с фалшиви документи

Жалбата до голям брой институции е подадена от досегашния ръководител на ППЗК „ Доверие-Миндя ” Атанас Димитров

Откраднаха ни кооперацията с подправени документи, които са били показани в Агенцията по вписванията. Това твърди Атанас Димитров,  който до преди два месеца е бил ръководител на Производствено-потребителната земеделска кооперация /ППЗК/ „ Доверие ” във великотърновското село Миндя. Разгневеният мъж е алармирал за случая Министерството на правораздаването, Главна прокуратура, Районната прокуратура във Велико Търново, Министерство на вътрешните работи, НСБОП, Агенцията по вписванията. Писал е даже до Министерски съвет.

„ Сагата стартира през май тази година. На 4 май публикувахме публикация в районен великотърновски всекидневник за привикване на изключително общо заседание, което беше планувано за 19 май. Проведохме събранието и незабавно по-късно кооперацията е била записана в Агенцията по вписванията с ново управление. За задачата са били употребявани неистинен протокол и вестникарска публикация ”, показа пред „ Труд ” Димитров и сподели копия от въпросните документи.

Бившият началник на ППЗК „ Доверие ” изяснява, че истинската публикация е с оповестен дневен ред с 5 точки, а подправената съдържа 6 точки.

„ Освен това пред Агенцията по вписванията е показан и втори протокол на Управителния съвет, който не дава отговор на истинския. В него няма имена на присъстващи, а единствено неиндифицирани подписи и щемпел, който е друг от този на кооперацията. От всички тези непозволени дейности загубите за ППЗК „ Доверие ” възлизат на 120 000 лв. ”, твърди Атанас Димитров.

Той упорства да бъде осъществена инспекция и създателите на противозаконните действия-установени и изправени на съд.

Атанас Димитров прецизира, че кооперацията е учредена през 1995 г и до 18 май 2016 г не е била обект на инспекции и надзор от държавните институции, а разграбвана.

„ През тези години не е било водено счетоводство, не са подавани данъчни заявления, не са плащани осигуровки,  само че пък е продадено имущество за над 500 000 лв.. След като поех ръководството  преди 2 години, кооперацията беше извадена на ярко и единствено през предходната година към Национална агенция за приходите сме платили отговорности от 22 000 лв., а към община Велико Търново-7700 лв.. Кооперацията е витална и си заплаща отговорностите към хазната и не е належащо да се ликвидира ”, безапелационен е Атанас Димитров.
Той прецизира, че ППЗК „ Доверие ” евентуално е апетитна хапка, тъй като разполага с 20 декара плодородни земи и три здания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР