Жалба за сексуално посегателство, подадена миналата година срещу френската екранна

...
Жалба за сексуално посегателство, подадена миналата година срещу френската екранна
Коментари Харесай

Прекратиха разследването за сексуално посегателство срещу Депардийо

Жалба за полово посягане, подадена предходната година против френската екранна легенда Жерар Депардийо, само че датираща от 2007 година, е с изтекъл давностен период, обявиха от прокуратурата, съобщи Агенция Франс Прес.

75-годишният Депардийо е упрекнат в обезчестяване по друго дело и в сексуален тормоз и посягане от повече от дузина дами. Той отхвърля тези обвинявания.

Наказателната тъжба на актрисата Хелене Дарас, която твърди, че Депардийо я е опипвал и ѝ е отправял оферти по време на фотоси на филм през 2007 година, е била прекъсната в края на предишния месец, оповестиха от парижката прокуратура.

Преди да подаде жалбата си през септември, Дарас към този момент е разговаряла със следователи в 2022 година и с новинарския уебсайт Mediapart, сподели тя предишния месец.

" Отне ми една година, с цел да мина от диалога за случилото се до наказателната тъжба. Да преминеш през вратата на полицейския сектор, да кажеш на служителя, че някой е докоснал интимните ти елементи, не е елементарно, би трябвало ти време да помислиш ", съобщи тя.

Но тя е " желала да отговори на отбраната, която омаловажава нашите изказвания, като споделя, че те са " просто " свидетелски показания ", сподели Дарас.
В изявление за телевизионния канал France 2 тя упрекна Депардийо, че я е докосвал по бедрата и задните елементи и я е канил в гримьорната си, като е продължавал даже откакто тя е отказала.

През 2020 година Депардийо беше упрекнат в изнасилване и полово посягане, откакто друга актриса, Шарлот Арнулд, подаде лична тъжба поради обвинявания, датиращи от 2018 година

Адвокатът на Арнулд също по този начин изиска от парижките прокурори да проверяват запис, на който Депардийо прави обидни мнения за дамите по време на снимачно пътуване до Северна Корея, който по-късно е предаден на France 2.

В обособен случай испанската журналистка и писателка Рут База съобщи, че предишния месец е подала наказателна тъжба в Испания против Депардийо, потвърждавайки, че той я е изнасилил преди близо три десетилетия в Париж.

Жалбата има дребна вяра да докара до покачване на обвинявания поради давностния срок във Франция, само че База съобщи, че въпреки всичко е решила да продължи с вярата, че това ще " помогне на други хора " да създадат същото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР