Жалба в Комисията за защита на конкуренцията стопира изграждането на

...
Жалба в Комисията за защита на конкуренцията стопира изграждането на
Коментари Харесай

Жалба замрази строежа на нова забавачка

Жалба в Комисията за защита на конкуренцията стопира построяването на детска градина на бул. „ Александър Стамболийски “. Както „ Марица “ писа, Община Пловдив разгласи неотдавна търг за градежа, макар че разрешителното е от края на 2018 година. Софийската компания " Билдървил " ЕООД обаче апелира изискванията в публичната поръчка. Тя е на стойност 4 650 000 лева с Данък добавена стойност. За новата забавачка е избран празен терен до Онкодиспансера, а планът бе утвърден предходната година.

По проект постройката ще е монолитна, на две равнища и с топлоизолация. Предвижда се озеленяване на двора, две чешми, четири къта с гумирана настилка, детски катерушки и четири пясъчника. Забавачката е с потенциал за 200 деца, разпределени в осем групи от по 25 деца.

Едно от условията към претендентите на търга е през последните три години да са осъществили най-малък общ оборот при строителство на сходни здания в размер на 7.7 млн. лв., т.е. двойно по-голям от цената на поръчката. Общината слага също по този начин изискване претендентите да са изпълнили най-малко 1 градеж или главен ремонт на постройка за публично обслужване с разгъната застроена повърхност най-малко 2200 кв. м, която включва създаване и на плувен басейн. Една от компаниите, която дава отговор на тези условия, е ГБС - Пловдив. Компанията е построила ДГ " Котаракът в чизми " в същия регион " Южен ".

В интервала 2016-2018 година " Билдървил " ЕООД е спечелил 4 публични поръчки за общо 787 970,68 лева в града и региона. Двете са били към община Пловдив - " Благоустрояване и отделяне тук-там за местодомуване на МПС на територията на регион „ Южен “ и " Проектиране и осъществяване на СМР за възстановяване на енергийната успеваемост на съществуващи многофамилни жилищни здания ".

В Община " Марица " софийската компания е спечелила социална поръчка " Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост в ЦДГ,,Буратино`` и ОУ,,Св. св. Кирил и Методий`` в с. Костиево и Здравната работа в с. Маноле ". Към Община " Родопи " е изпълнена поръчка за изработка на тротоарна настилка и бетонови бордюри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР