Jaguar Land Rover (JLR) ще спре работата на своите заводи

...
Jaguar Land Rover (JLR) ще спре работата на своите заводи
Коментари Харесай

И Jaguar Land Rover затварят заводи във Великобритания

Jaguar Land Rover (JLR) ще спре работата на своите фабрики в Обединеното кралство за пет дни, както взеха решение да създадат и други производители на коли в страната след решението за развода на Англия с Европейски Съюз.

Решението на най-големия английски производител на коли да пристъпи към краткотрайното затваряне на завода си като разследване от Брексит е взето преди няколко месеца. Тогава датата на излизането на Англия от Европейски Съюз беше 29 март.

Автомобилните компании се сблъскват с редица опасности, свързани с недобре проведения Брексит, в това число закъснения при доставката на подготвени модели, нова митническа администрация, нужда от наново узаконяване на модели и до 10% нарастване на митническата цена за подготвени транспортни средства.

Усилията на премиера Тереза ​​Мей да получи по-дълъг период също са попречили на проектите за изключителни обстановки за някои от автомобилните концерни. Затварянето на заводите нормално се провежда доста по-рано, тъй че отпуските на чиновниците да могат да бъдат планувани и доставчиците да могат да се приспособят към новия размер на работа.

Заедно с английските политически водачи, които към момента са в задънена улица по въпроса за Брексит, и някои държави-членки на Европейски Съюз слагат под въпрос спомагателното отсрочване. Министърът на културата Джереми Райт сподели, че Мей ще продължи договарянията с опозиционната Лейбъристка партия, с цел да откри компромисно решение.

Фабриката на BMW UK и Rolls-Royce на BMW също са затворени тази седмица, както и фабриката Vauxhall на Peugeot, която пренасрочи затварянето си за април, месеци по-рано то плануваното.

Заедно JLR, Mini, Rolls-Royce и марката Vauxhall на Peugeot са произвели над 750 000 английски коли предходната година.

От Honda също възнамерява шест „ непроизводствени дни “ през април, само че отхвърлиха да оповестят кои дати ще се проведат.

Оживилият се през 2017 година авто бранш на Англия означи внезапен спад в продажбите, производството и вложенията. JLR към този момент един път трябваше да понижи производството си през предходната година, защото се сблъска с намаляващи продажби, частично от страна на клиенти, които заобикалят дизеловите коли.

Британската автомобилна промишленост, която основно е благосъстоятелност на задгранични вложители във Англия, е все по-обезкуражена, защото стабилната и привлекателна капиталова среда замира поради дълбока политическа рецесия, излагаща на риск свободната и безпроблемна търговия.

Най-малко 25% от производството на английските автомобилни мотори също е намаляло, защото централната фабрика на британския Hams Hall на BMW продължава четириседмично спиране, до момента в който WLV в Улвърхамптън стопира производството за седмицата по отношение на проблемите с Брексит

Производството на мотори на Honda също ще спре за шест дни този месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР