Jaguar Land Rover и BlackBerry подписаха договор за сътрудничество в

...
Jaguar Land Rover и BlackBerry подписаха договор за сътрудничество в
Коментари Харесай

Jaguar и Land Rover ще получат мултимедия от BlackBerry

Jaguar Land Rover и BlackBerry подписаха контракт за съдействие в разработка на електронни системи за колите на английския производител. Първият взаимен план на двете компании ще бъде информационно-развлекателен комплекс от ново потомство, с който ще се оборудват бъдещите модели на Jaguar, Land Rover и Range Rover.

Новите автомобилни мултимедии на BlackBerry ще работят под операционна система QNX. Канадците ще разработят и комплекс за отбрана на данните, наименуван Certicom. Двете компании към този момент са образували обособен инженерен екип, който ще се занимава единствено с плановете на Jaguar Land Rover.

В момента колите на английската марка се оборудват с информационно-развлекателни системи InControl. Те са независима разработка на JLR и компанията-майка Tata Motors.

Jaguar Land Rover не е първата автомобилна компания, която употребява артикули на BlackBerry за мултимедиите в колите си. През 2015 година Ford показа инфотейнмънт системата SYNC 3, която работи под операционна система QNX.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР