Изявлението на временния треньор на Ботев Пловдив – Стефан Стоянов

...
Изявлението на временния треньор на Ботев Пловдив – Стефан Стоянов
Коментари Харесай

Свързват австриец с треньорския пост в Ботев

Изявлението на краткотрайния треньор на Ботев Пловдив – Стефан Стоянов – след успеха над Локо София оня ден, че новият ментор на „ жълто-черните ” ще е чужденец, явно не е плод единствено на вътрешен глас. Собственикът на Ботев Пловдив – Антон Зингаревич – е водил договаряния с няколко експерти, от които ще избере новия треньор на клуба.
 Важна среща в Ботев (Пловдив) Важна среща в Ботев (Пловдив)
По информация на „ Мач Телеграф ” на диалози в града под тепетата към този момент е бил австриецът Андреас Виланд. 39-годишният треньор обширно е показал концепцията си за футбола. Той е разяснил, че залага на схемата 3-4-3 и се е аргументирал, че желае тимът да работи нападателно и с фокус върху офанзивата.

Интересното е, че Виланд сега е привързан с контракт за още една година с втородивизионния белгийски Беершот, който този сезон бе забъркан в борбата за промоция, само че остана на трето място след Моленбек и Беверен. Специалистът обаче е заинтригуван да работи в родния хайлайф и се вписва в концепцията на Зингаревич за бъдещето на Ботев.

Руският предприемач е неподвластен на препоръките да ангажира роден треньор и да сложи като приоритет налагането на повече българи в състава. Той е сигурен, че планът му е изпреварващ за равнището на българския футбол и ще даде солидни резултати в бъдеще.

Упорството на богаташа все още прави разновидността да се насочи публично предложение на Станислав Генчев пренебрежимо дребен. След като Станимир Стоилов е отказал, новият ментор на Ботев още веднъж ще е от чужбина, като в Пловдив се разяснява, че измежду вариантите има и експерт с опит в Полша.

Като футболист Виланд не съумява да пробие съществено в професионалния футбол. Юношеските му години минават в Санкт Пьолтен, Рийд и Рапид Виена. Като експерт записва един сезон в Санкт Пьолтен, след което до 2011 се подвизава в разнообразни нискоразредни клубове в родината. Треньорската му кариера в мъжкия футбол започва като помощник в ЛАСК. През сезон 2021/22 той е старши треньор в клуба от Линц, а предишното лято минава в Беершот.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР