Изявлението на премиера Борисов на 3 март събуди очакване в

...
Изявлението на премиера Борисов на 3 март събуди очакване в
Коментари Харесай

Хората ще бъдат излъгани за намалението на сметките им за парно – няма да е 40%, убедена е Мая Манолова

Изявлението на премиера Борисов на 3 март разсъни очакване в жителите, че сметките им за ток и парно ще бъдат понижени с 40% заради понижение с 40% на цената на природния газ. Това не е подстрекателство от различен, а от главата на държавното управление. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова през днешния ден по време на съвещанието на Комисията по енергетика в Народното събрание.

„ Почтеното отношение е да се каже на хората какъв брой от тези 40% ще е понижението на техните сметки за газ и парно. Защото другояче става по този начин, че един лъже, а надолу по веригата всички стартират да повтарят лъжата “, акцентира Манолова, като визираше анонса на премиера Борисов.

По думите й съществуващите работни групи до момента не са дали краен артикул. "Новата работна група, препоръчана от ръководещите, ще претака от пусто в празно, ще тупа топката и няма да има действително понижение на сметките на парно и газ за жителите. Законът за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяването и в този момент не основават спънки за понижаване на цените за минал интервал “, акцентира Манолова по отношение на предлагането на ръководещите да се направи работна група за промени в закона и наредбата.

Манолова съобщи, че съгласно наредбата цената, по която публичният снабдител на природен газ продава на снабдителя, може да бъде променяна от време на време в сходство с изискванията на комерсиалните контракти, по които доставчикът купува природен газ за вътрешния пазар. Тя изясни още, че съгласно наредбата КЕВР може да смени цените за подаване на топлоенергия, ако има смяна на цените на природен газ.

„ По време на това съвещание договорът беше ясно показан. КЕВР може да си свърши работата “, съобщи Манолова, като уточни, че чака да види по какъв начин понижението с 40% на цената на природния газ ще се отрази на сметките на крайните консуматори и с какъв брой.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР