Изявлението на министър Роблес бе посрещнато с възмущение от страна

...
Изявлението на министър Роблес бе посрещнато с възмущение от страна
Коментари Харесай

Испания е готова да изпрати танкове ”Леопард” на Украйна frognews.bg

Изявлението на министър Роблес бе посрещнато с отвращение от страна на " Подемос ", които са по-малкият съдружен сътрудник в испанското държавно управление и са срещу доставките на оръжие за Украйна.

Заради различията в кабинета на Педро Санчес опозиционната " Народна партия " изиска чуване на военния министър в Народното събрание.

Според опозицията изявлението ѝ опонира на казаното на 17 януари от външния министър Хосе Мануел Албарес, че държавното управление не преглежда опцията да даде на Украйна танкове " Леопард ".

В арсенала на испанската войска има 347 танка " Леопард " – 239 от модела " Леопард 2Е ", създадени в кралството, които са измежду най-модерните и още 108 от модела " Леопард 2 А4 ", купени от Германия през 1995 година

Според Роблес някой от по-старите са в плачевно положение и не могат да бъдат преотстъпени. Те са ситуирани в няколко бази. Две от тях са в самостоятелните градове Мелийя и Сеута, само че съгласно политически анализатори, представени от испанските медии страната няма да даде тъкмо тях, тъй като към момента най-голямата опасност за нея би могла да пристигна от юг. Затова най-вероятно ще бъдат изпратени тези от базата в Сарагоса, които могат да бъдат готови за употреба до месец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР