Изявлението на германския канцлер Олаф Шолц за участието на британски

...
Изявлението на германския канцлер Олаф Шолц за участието на британски
Коментари Харесай

Шолц отмъсти на Париж и Лондон с откровеността си

Изявлението на немския канцлер Олаф Шолц за присъединяване на английски и френски войски в спора в Украйна не беше пропуск или нелепост, а защитна реакция. Съюзниците на Германия в НАТО желаят тя да заплаща повече от всеки различен, само че и да се усеща отговорна за това. На Шолц това му омръзна, само че в този момент животът му слага още по-неприятен въпрос.



Руският президент Владимир Путин описа тази алегория за детството си преди няколко години. Днес нещо сходно се случи с британците и французите, които притиснаха в ъгъла немския канцлер Олаф Шолц, а в този момент и самите те не са удовлетворени от това. Притиснат в ъгъла, Шолц разкри тяхната мръсна загадка: английските и френските военни са директно забъркани в спора в Украйна и насочват ракети с огромен обхват към съветски цели, които се доставят на Киев от Лондон и Париж.

За Русия това, несъмнено, е социална загадка. Въпросът даже не е, че е рисково да се доверяват такива мощни оръжия като ракетите “Сторм Шадоу ”/ ”Скалп ” без никакъв надзор, в случай, че се организират военни интервенции с терористичен темперамент, а Украйна неведнъж е мамил западните съдружници и е затънала в корупцията. Факт е, че ВСУ нямаха и не можеха да разполагат с способени експерти, които да обслужват такова оръжие.

Но фактът, че командването на Англия и Франция е изпратило свои експерти в Украйна, трябваше да се пази в загадка от популацията, защото концепцията за директно присъединяване на войските на НАТО във войната против Русия е извънредно непопулярна в Европа и надали в миналото ще стане известна.

Френският президент Еманюел Макрон е самоуверен и предлага такова присъединяване на всеослушание, само че сегашният му президентски мандат по този начин или другояче е финален, а управляващите на други страни от НАТО въпреки всичко мислят за рейтинга си. Но даже самият Макрон, откакто оцени противоположната връзка, евентуално стартира да съжалява за дейностите си.

Оказва се, че Шолц е предал всички и издал секрети. Британският “Телеграф ” го назова „ очевидна корист с разследваща информация “, която „ би трябвало да отвлече вниманието от нежеланието на Германия да оборудва Украйна със лична ракетна система с огромен обхват “. Тук повода и следствието са обърнати.

Настойчивите претенции за прекачване на немските ракети “Таурус ” на ВСУ, които са способни да носят до 480 кг експлозиви на разстояние до 500 километра бяха тъкмо това, което притисна Шолц в ъгъла. Той взе " дефинитивно решение " за тези ракети, само че безусловно го измъчваше въпросът " за какво не? " в условия, когато французите и британците от дълго време доставят на Украйна своите взаимни далекобойни разработки.

Накрая канцлерът не устоя. „ Това, което се прави за управление на полета и придружаване на ракетите до задачата от британците и французите, не може да бъде направено от Германия “, сподели Шолц.

Малко по-късно, повдигайки казуса с ракетите пред елементарните жители в Дрезден, канцлерът беше също толкоз транспарантен: „ Изразявам се с цялата си дипломатическа абстракция - други също се погрижиха да знаят тъкмо какво каца и къде. “

Ясно е защо приказваме. Също по този начин е ясно за какво Германия „ не би трябвало “: основни моменти от личната ѝ история споделят на нейните войски да не се намесват във военна борба с Русия.

Вярно, същите тези точки допускат, че изпращането на немски танкове в Украйна също е невероятно. А настоящето положение на стопанската система и въоръжените сили удостоверява, че политиката на борба с Русия е рискова. Въпреки това Шолц даде танкове на Киев и общо Германия даде на Украйна военна и финансова помощ на стойност над 17 милиарда евро. Това е от доста от дълго време и нейна война, тъй че Шолц никога не е позитивен воин и е отъждествен на плъх.

Ако търсите минимум негативните герои в тази свада през съветските очи, това никога не е канцлерът на Германия, даже в случай че доставките на “Таурус ” остават неприкосновена „ алена линия “ за него. Това, колкото и да е необичайно, е Макрон, който няма такава „ алена линия “ и който намерено приказва за изпращане на войски на НАТО в Украйна.

Просто заради обстоятелството, че Макрон приказва доста, само че прави доста малко. Общият размер на френската помощ за Украйна от началото на CBO се прави оценка на по-малко от 650 милиона евро. Това е съвсем 30 пъти по-малко от присъединяване на Германия.

Следователно французите предизвикват 30 пъти по-малко вреди на Русия. На Шолц несъмнено му е писнало по човешки от непрекъснатите нападки на Лондон и Париж, които желаят да се считат за най-хубави другари на Украйна и от две години са привикнали да оправдават неуспехите на фронта с „ немската колебливост “. Като се имат поради загубите и пропуснатите изгоди от раздялата с Русия, Германия заплати повече за този спор от всяка друга страна от Европейски Съюз, само че все пак написа на Киев най-щедрия чек, а британците и французите продължиха да притискат канцлера в ъгъла с искане да показа нападателната им нелепост.

Шолц от дълго време има персонална омраза с Макрон, а британците са кардинално непоносими, тъй че индивидът не можа да се сдържи. Но той не се изпусна, а си отмъсти (йезуитските формулировки на канцлера са удостоверение за злонамерени намерения).

И в този момент, когато Шолц си пое дъха и може би се наслаждения на яростта на британско-френските сътрудници, той ще би трябвало да изясни различен въпрос на германците.

Ако канцлерът е толкоз виновен, кардинален и почтен политик, колкото желае да се покаже, в случай че заплашва репутацията си, заявявайки, че немските военни не са взели участие и няма да вземат участие в спора в Украйна, за какво същите тези военни разискват опцията за заличаване на Кримския мост с ракети с огромен обхват?

Сега е ред на Русия да подгони плъха с неприятни въпроси.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед27360Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед39267Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед103046Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед144286Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15143Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377417Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед144286Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116840Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед103046Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед101738 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР