Изявлението на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер,

...
Изявлението на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер,
Коментари Харесай

Румънският външен министър отхвърли обвиненията на Йотингер, че Букурещ иска да унищожи ЕС

Изявлението на еврокомисаря по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер, че Румъния желае да унищожи Европейския съюз, " опонира на градивната позиция на еврокомисар " и " не се основава на действителността ", написа в профила си във Facebook румънският министър на външните работи Теодор Мелешкану, представен от ТАСС.

В сряда изданието " Политико " цитира Йотингер, който е декларирал: " Според мен планът (за Европейския съюз) се намира в смъртна заплаха. Някои в Европа желаят да го отслабят или дори да го унищожат - Полша, Унгария, Румъния, държавното управление на Италия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Изразяваме страдание, че член на Европейската комисия с подобен опит като господин Йотингер прави изказвания, които не се основават на действителността ", написа Мелешкану. " Публичните изказвания на комисаря Йотингер опонират на градивната и уравновесена позиция, която би трябвало да заема един еврокомисар във връзка с страна - пълновръстен член ", се споделя в известието на румънския министър на външните работи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР