Изявление на министър-председателя Николай Денков върна спора за ротацията и

...
Изявление на министър-председателя Николай Денков върна спора за ротацията и
Коментари Харесай

Нови скандали заради ротацията и постовете

Изявление на министър-председателя Николай Денков върна разногласието за ротацията и постовете при водачите в Народното събрание. От ГЕРБ и Движение за права и свободи разкритикуваха премиера, като още веднъж обявиха изрично, че позицията на министър на външните работи би трябвало да остане за Мария Габриел.

След като през вчерашния ден водачите в ръководещото болшинство оповестиха, че договарянията по ротацията остават напълно в ръцете на Денков и Габриел, през днешния ден разногласието сред тях се разгоря с нови сили. Причината още веднъж е Министерство на външните работи, откакто Денков изясни какъв е претекстът да упорства точно той да го заеме. Последва замяна на реплики за министерства, корупция и „ рушвети за милиони ”, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

В коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи рецензии към сътрудниците си, само че не непосредствено, а през медийния консултант на „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” Найо Тицин.

„ Литнахте по студията по твое напътствие, Найо, да обяснявате какъв брой сте готини, а ГЕРБ ви пречи. ГЕРБ дава отговор за Министерство на външните работи, в случай че има корупция там - носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши, а корупция има там, където са ресурсите. Ние нямаме нищо там ”, изясни Борисов.

Той излезе и с съответни обвинявания. „ В Спортно министерство - десетки хиляди левове рушвети. Колегата Денков сподели: „ Сглобката ни стеснява опцията ”. Да, стеснява ви, тъй като вместо 10 000 рушвета, щяха да са стотици хиляди. В Министерството на електронното ръководство няма да са 500-600 млн., а няколко милиарда ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков му отговори в същия звук. „ Найо ми сподели да предам на Борисов да не се тормози толкоз доста. Голяма част от бъдещето на това държавно управление ще се случи, когато имаме симетричност и във външните връзки и като приказваме истината. Найо ми сподели, че министърът на вътрешните работи е на ГЕРБ, тъй че няма смисъл да се вършим, че не е ”, е позицията му.

„ Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него за министър ”, разясни Борисов.

Основният спор остава за министъра на външните работи. Лидерът на ГЕРБ изрази подозрения, че Николай Денков може да се оправи с поста, който желае. Причината за това е въпрос за Северна Македония, на който през вчерашния ден министър председателят не даде отговор на конференция с Дейвид Камерън, като съобщи, че не е по тематиката.

„ Като те попитат за Северна Македония и ти се объркаш като пиле в калчища и външният би трябвало да ти оправя нещата, тъй като какъв по натурален въпрос… И да отговориш по този начин, както всеки може, който е работил по тематиката, ние не сме отговорни за тези неща ”, разкритикува Борисов.

„ Найо ми сподели, че като си бил министър председател, умерено може да си външен министър, тъй като индивидът, който държи най-важните дипломатически връзки, е министър председателят ”, счита Петков.

От Движение за права и свободи приканиха сътрудниците си за успокоение, само че също с рецензия. „ Денков да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да не ни излага ”, разяснява ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР