Изявление на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова:Киевският режим

...
Изявление на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова:Киевският режим
Коментари Харесай

Москва: Призоваваме православния свят и международната общност да реагират срещу гоненията на православната църква в Украйна

Изявление на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова:

Киевският режим продължава офанзивата си против каноничното православие. Зеленски и другите украински богоборци не се интересуват от въпросите на вярата, морала или етиката. Те се управляват само от персоналния си интерес и желанието за персонално обогатяване. Те са подготвени да подхващат всевъзможни стъпки, в това число и да употребяват мощ. 

В редица райони на Украйна вярващи и духовници са изгонени от храмовете на Украинската православна черква (УПЦ), а религиозни обекти са подпалени. Сега украинските неонацисти са си сложили за цел да лишават от УПЦ освен манастира в Киево-Печорската лавра, само че и втория по величина манастир - Почаевската лавра. 

Това е безсрамие, което се прави с поддръжката на Съединени американски щати и Константинопол. Подобни дейности от ден на ден потапят Украйна в Средновековието в най-лошия смисъл на думата. Същото това Средновековие, за което по-късно Католическата черква се извини и разкая. 

Това, което виждаме в този момент, е закононарушение на киевския режим против личния му народ.

Показателно е, че оповестеният на 24 март отчет на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида за дискриминирането против УПЦ провокира извънредно нервна реакция в Киев. 

Отново призоваваме съответните интернационалните органи и интернационалната общественост и най-много православния свят да дадат кардинална оценка на дейностите на киевския режим във връзка с УПЦ и да изискат от него да спре това нечовешко и бездуховно безсрамие.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР