Известното варненско арт семейство Николай Русев и Марина Варенцова-Русева са

...
Известното варненско арт семейство Николай Русев и Марина Варенцова-Русева са
Коментари Харесай

Варненско арт семейство илюстрова най-новата уникална книга с история на България

Известното варненско арт семейство Николай Русев и Марина Варенцова-Русева са създатели на изящните картини в най-новата Илюстрована история на средновековна България, научи единствен Varna24.bg . Книгата е дело на двама от най-уважаваните наши историци – професорите Николай Овчаров и Пламен Павлов.

И Николай Русев, и Марина Варенцова-Русева са носители на Награда " Варна " - той през 2012-та, а тя през 2014 година.

Николай Русев е роден на 21 септември 1969, в с. Цонево. Завършил е Национално учебно заведение по изкуства (ССХУ за ПИ) “Д. Добрович " –  Сливен (специалност – изобразяване и живописен текстил), Руският държавен педагогичен университет “А. И. Херцен " - Санкт Петербург, квалифициран магистър с оценки по две специалности – графика, живопис. Участвал е в голям брой независими и сборни изложения у нас и в чужбина. Носител на редица арт награди.

Марина Варенцова-Русева е родена през 1971 година в Санкт Петербург. Завършила е Художествена гимназия в Новгород, а през 1995 година се дипломира в катедра " Живопис " на Руския държавен педагогичен университет " А. И. Херцен ". От същата година живее и работи във Варна.

Представяла е изкуството си в доста независими и взаимни с художника Николай Русев изложения във Варна, София, Пловдив, Ню Йорк, Лондон, Берлин, Анкара, Будапеща. Участвала е в над 70 национални и интернационалните пленери в България, Азия и Европа.

Луксозното книжно издание " Илюстрована история на средновековна България " излезе от щемпел тези дни. Написана от двама от най-уважаваните наши историци – професорите Николай Овчаров и Пламен Павлов. Книгата очарова с качеството на наличието и оформлението си. В нея историята на България от междинните епохи е поднесена синтезирано и извънредно увлекателно, а в края й е приложена хронологическа таблица на българските владетели и владетелки. Онагледена е с карти, снимки и картини на знакови за историята ни борби, царе и царици. Книгата се издава с финансовата поддръжка на Етнографски комплекс Златоград. Обемът й е 120 страници гланцирана хартия, твърди корици и формат 21х29 см.

Илюстрованата история на Средновековна България можете да намерите в обектите на ЕАК Златоград или онлайн магазина на занаятите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР