Известно по цял свят със своите особени и завладяващи интереси,

...
Известно по цял свят със своите особени и завладяващи интереси,
Коментари Харесай

Хобито на Елизабет II за 10 милиона паунда: Защо крал Чарлз не иска да го продължи

Известно по целия свят със своите особени и завладяващи ползи, кралското семейство е развило редица занимания и занимания, които се простират надалеч обратно в историята.

Сред зашеметяващите им занимания, като поло, каране на карета и лов на глухарчета, има едно необичайно лечебно занятие, което някои от най-привилегированите персони в света споделят с елементарните хора - колекционирането на марки.

Въпреки това, както се чака от кралските особи, тяхната сбирка от марки не е нищо друго с изключение на изумителна и се прави оценка на 10 млн. паунда.

Queen Elizabeth II loved her $127 million hobby — King Charles isn’t interested
— New York Post (@nypost)
Покойната кралица е петият член на кралското семейство, който попълня влиятелната Кралска филателна сбирка, и продължава традицията, стартирана през 1864 година от принц Алфред, наследник на кралица Виктория.

Принц Алфред предава сбирката си на своя брат, бъдещия крал Едуард VII, който от своя страна я подарява на своя наследник, крал Джордж V.

С течение на времето сбирката си проправя път по кралска линия, като най-после попада при крал Джордж VI и най-после при починалата кралица. Появата на пощенските марки датира от 6 май 1840 година, по време на ранното ръководство на кралица Виктория.

Тогава изпращането на писмо е коствало единствено едно пени. От всички кралски попечители крал Джордж V демонстрира изключителна отдаденост към съхраняването и разширението на сбирката.

Още преди да се възкачи на престола, когато към момента е прочут като херцог на Йорк, през 1893 година принц Джордж заема длъжността почетен вицепрезидент на бъдещото Кралско филателно сдружение в Лондон.

Страстта на крал Джордж V към колекционирането на пощенски марки не познава граници, защото той слага незабравим връх за най-високата цена, плащана в миналото за една пощенска марка.

Крал Чарлз има и други занимания

И макар че традицията се предава от стотици години, крал Чарлз не възнамерява да я продължи - вместо това избира да се занимава с акварелна живопис и градинарство.

Преди гибелта на кралица Елизабет II кралският специалист Фил Дампиер съобщи пред Fabulous Digital: " Кралицата обичаше да демонстрира сбирката си от марки на посетителите, да вземем за пример на държавните глави, които отсядат в Бъкингамския замък.

" Това беше една от нейните гордости и наслади, освен тъй като притежаваше едни от най-ценните марки в света, само че и тъй като беше надградила фамилно богатство и смяташе, че е направила по този начин, че татко ѝ и предходните монарси, които са я имали, да се гордеят с нея. "

В началото на 2022 година крал Чарлз вижда 79 свои акварела, показани в Гарнизонния параклис в Челси. Тогавашният принц на Уелс приказва за заниманието си на изложбено пано и сподели, че рисуването " освежава елементи от душата, до които другите действия не могат да доближат " .

Той добави: " Все повече осъзнаваш неща, които преди този момент може да са убягвали от вниманието ти - качеството на светлината и сянката, на тона и текстурата, на формата на постройките. Всичко това изисква най-интензивна централизация и затова е едно от най-релаксиращите и лечебни извършения, които познавам.

" Всъщност в моя случай считам, че то ме придвижва в друго измерение, което безусловно освежава елементи от душата, до които другите действия не могат да доближат. Започнах да рисувам напълно, тъй като фотографията не ми доставяше наслаждение. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР