Известно е, че лятото е от стресовите сезони за косата

...
Известно е, че лятото е от стресовите сезони за косата
Коментари Харесай

Ето защо косата ви се съсипва през лятото: 3 основни грешки, които допускате

Известно е, че лятото е от стресовите сезони за косата и евентуално сте забелязали, че щом се завърнете от морската си отмора, гривата ви е много по-изтощена и е изгубила блестящия си здрав тип. Тук е мястото да ви разкрием, че влошеното положение на косата ви напълно не се дължи толкоз на мощното слънце или на водата, а на неправилните грижи или неналичието на такива от ваша страна. Ето кои са трите неточности, които допускате:

Не изплаквате косата си с чиста вода, откакто сте били в басейна или в морето

Хлорът и морската сол не въздействат по най-хубавия метод на косата ви, най-малкото я оставят обезводнена. За да избегнете образуването на петна и изсъхване, просто до момента в който взимате душ след плаж, изплаквайте косата си с чиста вода и даже не използвайте шампоан. Ефектът ще ви впечатли.

 жена

Не употребявате слънцезащитни артикули за коса

Много е значимо през лятото също да употребявате подхранваща козметика за косата си, тъй като несъразмерната слънчева светлина я изтощава. Също както се случва и с кожата ви. Затова е добре преди да отидете на плаж, да подсигурите отбрана за косата си с крем, спрей или просто да я скриете под шапка.

 коса

Използвате сешоар, маша или преса

Вероятно сте осведомени с обстоятелството, че косата не е доста щастлива, когато употребявате сешоар или преса прекомерно постоянно. А когато го вършиме на морето, е още по-нещастна. Ако въпреки всичко обичате да сте с добре направена прическа и за това ви е нужен апарат, който гори косата ви, най-малко използвайте спрей за термозащита.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР