Известно е, че кофеинът е полезен за кожата. Той е

...
Известно е, че кофеинът е полезен за кожата. Той е
Коментари Харесай

Какво ще се случи с кожата ви, ако спрете кафето

Известно е, че кофеинът е потребен за кожата. Той е основна съставна част в доста артикули за грижа за кожата. Чаша кафе ни обезпечава значими микроелементи от вътрешната страна и това от време на време има необикновен резултат върху външния ни тип. Много от нас са мислили да се откажат от кафето в избрани моменти от живота си. Но се оказва, че кожата ви надали ще ви благодари за това. Малцина са тези, които знаят позитивните резултати на кафето върху човешката коя. И това са все научно потвърдени неща!

Ние от нашият екип разбрахме какво се случва, в случай че изцяло се откажете от кафето. 

1. Може да получите повече обриви

Кафето има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които са потребни за кожата. Редовната консумация на тази напитка може да помогне за понижаване на възпалението, което може да аргументи акне и хиперпигментация, съгласно проучванията. Също по този начин, хората които не пият кафе са по-податливи на слънчеви изгаряния.

2. Ще ви бъде по-трудно да се справите с розацеята.

Розацеята е доста постоянно срещано кожно заболяване при всякаква възраст и пол. Например единствено в Съединените щати тя е открита при повече от 14 милиона души в Европа при над 6 милиона. Розацеята наподобява на обрив или дребни пъпки, които в действителност са издути дребни кръвоносни съдове под повърхността на кожата. Според проучванията използването на няколко или най-малко 1-2 чаши кафе дневно може да предотврати развиването на розацея.

3. Може да имате повече възрастови петна

Кафето може да защищити кожата ви от фотостареене. Много микроелементи в кафето (като хлорогенови киселини) оказват помощ за попречване на старешки петна. Това важи изключително за тези над 50 години.

4. Ще ви бъде по-трудно да се борите с целулита

Кафето, както и кофеиновите питиета оказват помощ за понижаване резултата на портокаловата кора върху кожата. Кофеинът уголемява кръвоносните съдове под кожата, което усъвършенства общия кръвен поток. Това от своя страна може да понижи появяването на целулит.

5. Кожата ви може да остарее по-бързо

Ултравиолетовата светлина е нездравословна за кожата. Един от резултатите от неговия резултат е увеличение на производството на свободни радикали, които въздействат отрицателно върху молекулите на колагена. Последицата от това е появяването на забележими признаци на стареене. Слънцезащитните артикули с кофеин дейно защищават от УВ увреждане и оказват помощ за понижаване на производството на свободни радикали.

Колко чаши кафе пиете дневно? Забелязали ли сте в миналото по какъв начин пиенето на кафе въздейства върху кожата ви?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР