Известният супервулкан в американския национален парк Йелоустоун () по време

...
Известният супервулкан в американския национален парк Йелоустоун () по време
Коментари Харесай

Супервулкан в Йелоустоун се разширява и унищожава природата в парка

Известният супервулкан в американския народен парк Йелоустоун () по време на изригване може да унищожи огромна част от Съединени американски щати. Вярно е, че за финален път огромно изригване е имало преди 640 000 години, само че никой не знае какво ще се случи отсега нататък.Ето за какво, всяка смяна в активността на супервулкана се наблюдава с огромна паника.

 d1 - Супервулкан в Йелоустоун се уголемява и унищожава природата в парка
Друга причина за неспокойствие на геолозите е това, че те са открили, че подземната част на свръхвулкана се е разширила до нова територия през последните 20 години.Сателитните изображения, направени през 1994 година, към този момент демонстрира неясно леке, на което съвсем не са останали дървета. Дърветата не устоят на горещата почва и се изсушават. До 2006 година продължава тази наклонност.

 d2 - Супервулкан в Йелоустоун се уголемява и унищожава природата в парка
До 2017 година, това светлозелено леке ​​се трансформира в изцяло мъртва зона, към която се причислява нова зона на юг от нея.


 d3 - Супервулкан в Йелоустоун се уголемява и унищожава природата в парка
Размерът на новото място е към 8 хектара, колкото четири футболни стадиони.

 d4 - Супервулкан в Йелоустоун се уголемява и унищожава природата в парка
Тези плашещи промени се оповестяват след провежданите постоянно наблюдения на супервулкана в Йелоустоун. Под земята се оформят нови зони с горещи извори и гейзери, които са към 10 хиляди в целия парк.

 d5 - Супервулкан в Йелоустоун се уголемява и унищожава природата в парка
Експертите обаче не виждат причина за безпокойствие. Според тях, тази активност е в сходство с предстоящите допускания. Съединените щати обаче интензивно търсят метод да се защитят колкото се може повече от хипотетичното изригване.Един от тези способи включва продупчване на 10-километров бунар и изтичане на вода там, с цел да се понижи налягането и да се охлади супервулкана.Цената на тази концепция е 3,46 милиарда $, само че към този момент това е една от най-реалните благоприятни условия.

 d6 - Супервулкан в Йелоустоун се уголемява и унищожава природата в парка
Фигурата нагоре демонстрира зоната на заличаване на Съединените щати по време на хипотетичното изригване на супервулкана в американския народен парк Йелоустоун.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР