Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов изрази своята

...
Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов изрази своята
Коментари Харесай

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: Амнезия или нещо по-лошо?

Известният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов изрази своята позиция след борбата на част от последователите на ЦСКА с управлението на клуба. Ето какво сподели той пред ТОПСПОРТ :

" Като чета и чувам заявките на част от агитката на ЦСКА, капка в морето на " алената " общественост, оставам с чувството, че тези младежи са жертва на амнезия или на нещо по-лошо. Смятам ги за съидейници в една обща, свята идея и по тази причина не бих желал да използвам тежки квалификации от вида на " предатели ", " саботьори ", " ликвидатори ", макар че разрушителният резултат от техните думи и дейности води точно в тази посока. Позволявам си да им задам няколко обикновени, реторични въпроса...

Първо: правилно е, че финансовата безупречност е наложителна за всеки професионален клуб, само че къде беше гражданският коректив от трибуните, когато в продължение нацяло десетилетие, сред 2006-та и 2015-та, ЦСКА бе всичко друго, само че не и естествена футболна институция. Защо деятелите от агитката не изхвърлиха от " Армията " Лупи и пернишките " гърнета ", които трансфораха най-престижната футболна марка на България във ежедневен цирк. За болежка на своите, и за кеф на враговете?

Второ: къде бяха множеството от днешните " морални коректори " напролет на 2006-та, когато беше изтъргувана в интерес на " Герена " на практика извоюваната купа против по-висок тото-коефициент?

Трето: дали постоянно недоволните си дават сметка за цената на двете национални купи и двете следващи участия на ЦСКА в групите на европейските шампионати в изискванията на невиждан и невъобразим корпоративен монопол на служебния отличник от Делиормана, обслужван от БФС, реферите, множеството медии и цялата порочна Система, наричана още Статукво. Успоредно със садистичен геноцид по всички вероятни посоки против 31-кратните първенци.

Четвърто: осъзнават ли тези, които развяват плашилото на " крутите ограничения ", че са на път да върнат ЦСКА там, където клубът се намираше през лятото на 2015-та? Отново предизвестявам малко и ясно цялата алена общественост - повторно чудотворно избавление няма да има! Друг Гриша Ганчев няма да се откри! Особено в настоящата вътрешна и външна обстановка. За ЦСКА няма да има нито реверанси от данъчните управляващи, нито спонсори по инструкция свише, нито лицензи на вересия от БФС.

Пето: вярата на душманите да унищожават един път и вечно своя " армейски " призрачен сън в никакъв случай не е угасвала. А в този момент вътрешните пишман " дисиденти " дават най-желания великденски подарък на всички тези, които очевидно или скрито ненавиждат ЦСКА. Впрочем, мислещите хора без подозрение са схванали за какво враговете на " аления " клуб толкоз мощно ненавиждат Гриша Ганчев. Ами, тъй като този човек избави от погром " Армията ", върна свещените знаци в техния исторически дом, като продължава да заплаща за закононарушенията на предходните притежатели. Попътно върна ЦСКА и в Европа посредством устойчиво финансиране и поредност отлични прехвърляния. Една остаряла мъдрост гласи - кажи ми, кой ти е зложелател и кой другар, и ще ти кажа кой си. Точно по враговете на Гриша Ганчев може да се съди за неговото значение за ЦСКА. Този човек заслужава дълбока благодарност, а не ругатни. Дано голямото болшинство от " алената " общественост, което твърдо поддържа Гришата, не преживее нови кошмари поради кресливите " инфлуенсъри " с плакатите и декларациите.

Шесто: мъчно се гради, елементарно се разрушава. Естествено, последователите имат право на мнение, противоречие, рецензия и различни позиции. Това никой не отхвърля. Нямат обаче никакво право да убиват клуба, който сякаш толкоз обичат, като го обричат на безпорядък, безвремие и мъка. Още повече, откакто към този момент един път сме минали през тази Голгота. Ако " революционерите " не го схванат и не протегнат ръка за обща битка в името на ЦСКА, те явно заслужават без кавички най-крайните квалификации, описващи човешкото проваляне. Друго не е допустимо. Впрочем, " сини ", " зелени " и " еничари " не са и мечтали някой от вътрешната страна да разпъва на кръст ЦСКА тъкмо по Великден... ".
 Фенове на ЦСКА: Твърдо зад Ганчев, Стоичков и Инджов! Ние не желаеме клубът ни да банкрутира!
Фенове на ЦСКА: Твърдо зад Ганчев, Стоичков и Инджов! Ние не желаеме клубът ни да банкрутира!

" Да можеш да чакаш, да знаеш да чакаш, да искаш да чакаш - това е Любов ", пишат почитатели на ЦСКА
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР