Известният мисионер и богослов дякон Андрей Кураев беше съден в

...
Известният мисионер и богослов дякон Андрей Кураев беше съден в
Коментари Харесай

Путинизъм в действие - осъдиха руски дякон по донос за антируска пропаганда

Известният мисионер и богослов дякон Андрей Кураев беше съден в Никулинския областен съд в Москва по подаден донос „ от жителя Сергей Чичин “ за неговите антивоенни изявления, оповестява.

Всички претенции на неговия юрист са отхвърлени и дякон Андрей Кураев е наказан да заплати санкция от 30 000 рубли за „ дискредитация на съветската войска “. Втори подобен развой против него го заплашва с действителна присъда затвор.

„ Не знам какво е сметнал съдът за закононарушение в моята публикация. Мотивната част на правосъдното решение не е прочетена. В досието по делото също няма съответни думи или цитати. Различни юристи ми споделят в хор, че е време да се изтеглям: втори развой към този момент ме заплашва с действителна присъда затвор. Ще бъда почтен: не желая да си потеглям. Ще се опитам да потегли по пътя на изправлението. Вече споделих какво мисля за това, за което не трябва да се мисли и приказва. И платих на съда за думите си.

За да затрудня бъдещите доносници да правят благородната си работа, изтрих дневника си за интервала от 23 февруари до 1 август “.

В доноса против дякон Андрей Кураев жителят Чичин споделя: „ Моля да се направи инспекция по обстоятелството за разпространяване на непроверена информация от жителя на РФ Андрей Вячеславович Кураев. Бидейки водач на публичното мнение (за избрана част от населението) посредством своя блог, Кураев А. В. постоянно води открита антируска агитация. В собствен пост от 18 април 2022 година от 12:46 ч. той написа: „ за рубцовските момчета, изпращащи заграбена битова техника у дома “. След това създателят дава линк към уеб страницата Медуза, без да спомене, че той е включен в листата на „ задграничните сътрудници “, и приканва да бъде четен посредством VPN (цитат): „ за биографиите на тези момчета четете в следствието на Медуза ". По версията на господин Кураев излиза, че съветските военни в Украйна са интензивно заети с разграбването на битова техника от локалното население и изпращането ѝ в Русия “.

Репресивната вълна в съветската страна става все по-силна и безскрупулна, наподобявайки руските репресии през 30-те години (което и самият дякон Андрей Кураев планува още при започване на войната).

Както тогава, по този начин и в този момент в обществото мощно се предизвиква доносничеството, като съвсем всички каузи за „ дискредитация на съветската войска “ стартират по донос – от енориаши (както е в тази ситуация със свещ. Йоан Бурдин).

Неотдавна и основният редактор на свободната Православна енциклопедия „ Древо “ беше наказан по донос и заставен да смъкна антивоенните си изявления, както и да спре новинарската графа в плана си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР