Известният художник Алекс Шефлер, илюстрирал популярната детска книжка Груфало, и

...
Известният художник Алекс Шефлер, илюстрирал популярната детска книжка Груфало, и
Коментари Харесай

Създадоха детска книжка за коронавируса

Известният художник Алекс Шефлер , илюстрирал известната детска брошура " Груфало ", и водещ английски професор по медицина сплотиха старания , с цел да обяснят на най-малките какво съставлява новият ковид , който трансформира метода на живот, заяви Ройтерс.

Илюстраторът Шефлер и Греъм Медли от Лондонския лицей по хигиена и тропическа медицина сътвориха безвъзмездна цифрова книга за деца на възраст от пет до девет години.

" Коронавирус: Книга за деца " изяснява болестта благодарение на картините на художника и дава препоръки на децата по какъв начин да се оправят с всичко съпътстващо пандемията - от скуката вкъщи до родителите под стрес , които се пробват да работят пълноценно от къщи.

" Ако живеете с възрастни, евентуално можете да им помогнете, като свършите това, за което са ви помолили или в случай че просто ги прегърнете мощно " , поучава книгата.

" Запомнете, че възрастните, с които живеете, несъмнено също имат работа . Ако е по този начин, можете да им помогнете, като не ги безпокоите, когато се пробват да работят ", се споделя още в рекомендациите на създателите.

Шефлер, който е немски художник, основан в Лондон, се надява, че известността на книгите за Груфало, които сътвори дружно с писателката Джулия Доналдсън, ще обезпечи интерес и към книгата за ковид.

" Изключително значимо е за децата и фамилиите да имат достъп до добра и достоверна информация в тази невиждана рецесия ", прибавя той.

Медли, който преподава моделиране на инфекциозни болести, споделя, че пандемията трансформира живота на децата по света и по тази причина е нужно те да схванат какви са обстоятелствата. Освен че приказва за лечебни заведения, родители, баби и дядовци, медицина и отегчени деца, книгата съдържа и вяра.

" Един ден, прекомерно скоро, въпреки че никой не знае тъкмо по кое време, ще можете да посетите хората, които обичате и които не живеят с вас , ще можете да си играете с други деца, още веднъж да ходите на учебно заведение и да вършиме доста други неща, които обичате, само че в този момент не можете да вършиме ", написа в цифровата книга.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР