Известният физик теоретик Любош Мотъл (Luboš Motl) смята, че наскоро

...
Известният физик теоретик Любош Мотъл (Luboš Motl) смята, че наскоро
Коментари Харесай

Физик: Последната теория на Хокинг за черните дупки е дълбоко грешна

Известният физик теоретик Любош Мотъл (Luboš Motl) счита, че неотдавна изложената от Хокинг концепция за съществуването на „ “ на черната дупка е любопитна от теоретична позиция, само че не заслужава доверие заради несъответственост с другите основни теории, на които се опират тези калкулации.

„ Казано просто, аз не считам, че тяхната концепция е жизнерадостен метод да се опише това, което се случва с информацията в черните дупки. Десетилетия проучвания са посочили, че държанието на информацията в черните дупки не може да се опише с езика на локалната квантова доктрина на полето, само че Хокинг и сътрудниците по абсурден метод настояват, че това е допустимо “, споделя Мотъл.

По думите му приемането на сходно допускане трансформира изчисленията на Хокинг и сътрудниците му във въпрос с авансово прочут отговор – те незабавно демонстрират, че част от информацията, поглъщана от черната дупка, се губи окончателно, което не може да се случва в сходство с нашите показа за квантовата доктрина на гравитацията.

Съответно локалната квантова доктрина на полето очевидно е незадоволителна за изложение на процесите, които се случват в черната дупка и на вътрешната граница на хоризонта на събитията – както счита Мотъл, материята и гравитацията се държат по нелокален метод в черната дупка, нарушавайки правилото за каузалност по един или различен метод. Всичко това изисква формулиране и потребление на други физични теории вместо тези, които са употребявали Хокинг и съавторите на неговата публикация.

Освен това, съгласно Мотъл, изчисленията на Хокинг пренебрегват това, по какъв начин се държи пространство-времето в черната дупка като цяло и на хоризонта на събитията, на което се основава вторият неверен принцип на създателите на публикацията – това, че кардинално е допустима неточност в изчисленията на микросъстоянията на черната дупка. Поради тази причина публикацията съдържа голям брой несъгласия, които към този момент е невероятно да се решат, счита чешкият физик.

„ са известни физици, само че хората на науката не се преценяват с „ пророци “ и в случай че цялата тази рецензия, която се изля върху тяхната доктрина, демонстрира, че тя е погрешна, то по-скоро това в действителност е по този начин. Авторите на тази концепция не са били задоволително деликатни в някои постулати и не са отчели предходния опит в тази област, показващ, че такива неточности са извънредно рискови “, заключава ученият.

РИА Новости

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР