Известният бургаски рецидивист Петър Попчев, по прякор Попчето, потъна вдън

...
Известният бургаски рецидивист Петър Попчев, по прякор Попчето, потъна вдън
Коментари Харесай

Обявиха опасен кримигерой за национално издирване, съдят го за убийство

Известният бургаски рецидивист Петър Попчев, по прякор Попчето, потъна вдън земя след екшъна в кафе „ Мокай “ в жк „ Зорница “. Днес той трябваше да се яви на разпоредително съвещание в Бургаския областен съд по обвиняване за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по непосилен метод, написа "Флагман ".

Случаят е от лятото на 2016 година, жертвата е 36-годишният Николай Георгиев от Бургас, който Попчето размазва от пердах в градинката до Старата поща. Пострадалият е признат в болничното заведение с разрушен череп и издъхва след 2 седмици в кома.

Поради неявяването на подсъдимия не бе даден ход на делото. Оказа се, че съдът не е съумял да го призове, защото не е открит на двата му адреса. Установен е контакт с татко му, който обаче декларирал, че не знае къде се намира синът му. На 12 юни ще бъде изработен втори опит за пускане на процеса, в случай че Петър Попчев бъде издирен, или самичък реши да се появи.

Изненада в правосъдната зала бе също и служебният бранител на подсъдимия. Досега Попчето бе представляван от известния бургаски юрист Благой Потеров, който обаче се отказал да го пази. Причините останаха неразбираеми.

Изданието потърсило Благой Потеров за коментар, само че той не дал отговор на позвъняванията.

Укриването на Попчето е предстоящ ход и надали е изненада за някого. Той е разгласен за общодържавно търсене след следващата му издънка в кафе „ Мокай “ в края на април т.г., когато пречука различен клиент на заведението. Оттогава нашумелият кримигерой е в неопределеност.

Изчезването му припомня за различен случай с негово присъединяване – мелето в Сакса бийч от края на август м.г. Докато другите участници в екшъна бяха хванати един по един, Попчето се укриваше цели три месеца.

Днес процесът можеше да има друго развиване, в случай че рецидивистът не бе на независимост.

След задържането му Районният съд, по искане на Районната прокуратура, остави Петър Попчев в ареста. Магистратите решиха, че има заплаха бургазлията да се укрие, или извърши друго закононарушение. Явно обаче за по-горната инстанция такава възможност няма.

Съдия Захарин Захариев го пусна на независимост, макар че Попчето е застрашен от пожизнен затвор поради жестокото ликвидиране в центъра, както и че има 4-годишен „ стаж “ зад решетките за опит за ликвидиране. За решението му не попречи и фактът от тримесечното му укриване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР