Известният американски икономист Джефри Сакс в интервю за малайзийска медия

...
Известният американски икономист Джефри Сакс в интервю за малайзийска медия
Коментари Харесай

Американски експерт: САЩ трябва да си сътрудничат с Китай в борбата с пандемията

Известният американски икономист Джефри Сакс в изявление за малайзийска медия сподели, че Китай се оправя доста добре в битката с новия ковид. Светът би трябвало да обърне внимание на китайските ограничения за предварителна защита и надзор на епидемията, сподели той, апелирайки към другите страни да си сътрудничат с Китай, вместо да оказват напън, както се пробват да вършат Съединени американски щати.

В изявлението за малайзийския вестник „ The Star” “ от 5 септември, шефът на Центъра за стабилно развиване към Колумбийския университет Джефри Сакс показва, че реакцията на света против пандемията не е задоволителна. Като съществена причина за това той дефинира обстоятелството, че Съединени американски щати не си сътрудничат с Китай в световния проект за справяне със болестта.

„ Това е покруса, тъй като Китай прави страхотна работа в тази сфера. Различните страни би трябвало да се поучат от опита му “, споделя Сакс.

Той прибавя, че двете страни би трябвало да си сътрудничат и дружно да търсят световно решение за оправянето с новия ковид. По този метод можем да се оправим дефинитивно с пандемията, акцентира американският икономист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР