Известният американски актьор Стийвън Сегал е бил глобен с 314

...
Известният американски актьор Стийвън Сегал е бил глобен с 314
Коментари Харесай

И Стийвън Сегал се забърка с криптопарите

Известният американски артист Стийвън Сегал е бил санкциониран с 314 хиляди щ. $ поради популяризирането на криптовалута без да е уведомил за възнаграждението, което е получил за работата си. Щатската Комисия за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) заяви на 27 февруари, че 67-годишният актьор е уредил отвън съда обвиняванията в нарушаване на законна за скъпите бумаги.

Сегал, който сега живее в Москва, е рекламирал първичното предложение на виртуални монети на Bitcoiin2Gen - нов съперник на истинската валута Bitcoin, употребяващ технологията blockchain на Ethereum. Вината му е, че не е разкрил обещанието на поръчителя да му заплати 1 млн. щ. $ в брой и цифрови монети за работата.

През 2018-а Bitcoiin2Gen пусна публично известие до пресата, че "Дзен магистърът Стийвън Сегал " е станал "посланик на марката ". (Бел. ред. - Определението "Дзен магистър ", което се роди през първата половина на ХХ-и век, се употребява за човеци, които преподават будистките практики и медитация "Дзен " откакто са минали дълго образование и са получили позволение да популяризират тези обичаи и метод на здравословен живот). В обществените медии артистът е насърчавал почитателите си "да не пропущат " опцията да влагат в Bitcoiin2Gen.

"Знаменитостите нямат право да употребяват въздействието си в обществените медии, с цел да предлагат скъпи бумаги без да разкриват правилно своите хонорари ", разясни в публично изказване Кристина Литман - началник на кибер поделението на SEC.

Това е следващият удар на щатския финансов надзирател против нерегистрираните продажби на цифрови монети, които, съгласно регулатора, са предмет на същите наредби за оповестяване и маркетинг както и елементарните скъпи бумаги. Проблеми със закона по същата тематика са имали и американският професионален боксьор Флойд Мейуедър-младши и музикантът Диджей Калед, които също са уредили отвън съда обвинявания на SEC за рекламиране на криптовалути.

Сегал нито е признал, нито е отрекъл противозаконни действия като част от съглашението си с щатския финансов надзирател. Според бранителя на артиста, обвиняването против клиента му "не изисква желание за нарушение на закона ". Въпросната санкция от 314 хиляди щ. $ включва възобновяване на 157 хиляди $ от парите, които е получил Сегал, плюс лихвата, и 157 хиляди $ санкция. Споразумението със SEC включва също и възбрана на артиста да разпространява каквито и да било скъпи бумаги за период от три години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР