Известни по цял свят личности, сред които писатели и актьори,

...
Известни по цял свят личности, сред които писатели и актьори,
Коментари Харесай

128 световни знаменитости призоваха Путин да освободи Навални

Известни по целия свят персони, измежду които писатели и артисти, звезди на шоубизнеса и спорта подписаха отворено писмо с апел към Владимир Путин да помилва опозиционера Алексей Навални и да приключи изтезанията му в пандиза, съобщи Ройтерс. 

Отличените с Нобелова премия писатели Светлана Алексиевич, Дж. М. Кутси, Херта Мюлер, Орхан Памук, Олга Токарчук и Марио Варгас Льоса са измежду поставилите своя автограф под апела.

Там личат още танцьорът Михаил Баришников, актьорите Джуд Лоу и Бенедикт Къмбърбач и писателите Маргарет Атууд, Дж. К. Роулинг и Салман Рушди, някогашната футболна звезда Ерик Кантона…

В текста се споделя, че към тях се причисляват 600 съветски лекари, 100 юристи и също толкоз на брой районни депутати.

Навални излежава присъди от общо 11 години и половина в наказателна колония по обвинявания, в това число машинация. Според опозиционера обвиняванията против него са скалъпени, с цел да му попречат да се опълчва на Путин - концепция, която Кремъл отхвърля.

Руските управляващи настояват, че Навални и поддръжниците му са екстремисти с връзки с американската разследваща организация Централно разузнавателно управление на САЩ, които имат желание да се опитат да дестабилизират Русия.

Те оповестиха придвижването му отвън закона, а самият Навални е изправен пред нови обвинявания, които могат да прибавят години към присъдата му.

През последните седмици поддръжниците на Навални от ден на ден се тормозят за здравето му и имат опасения, че той може да почине в пандиза. Според изказванията им той страда от мощни болки в стомаха и загуба на тегло.

Подписалите писмото се причисляват към съветските лекари, поискали незабавна здравна помощ за опозиционера, и към съветските юристи и районни депутати, настояващи да се постави завършек на това, което те назовават " изтезания " над Навални.

Кремъл отхвърли да разяснява лекуването на опозиционера или здравословното му положение, заявявайки, че това е въпрос на затворническата работа, която в предишното е казвала, че му обезпечава всички нужни медицински грижи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР