Известни основания за повишаване на цените на стоките има. В

...
Известни основания за повишаване на цените на стоките има. В
Коментари Харесай

В България няма опасност от настъпване на продоволствена криза 

Известни учредения за повишение на цените на стоките има. В България към този момент няма никакъв риск от привършване на стоките от първа нужда. Това съобщи ръководителят на Комисия за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия.

Той увери, че няма заплаха от настъпване на продоволствена рецесия. Маргаритов прикани хората да не се подават на такива погрешни информации и операции. КЗП ще ускори инспекциите по Велиденските празници.

Когато сме рационални, когато следим информацията, която търговецът би трябвало да ни даде за периода на валидност и цената, ще могат да се създадат рационални покупко-продажби и да се сложат на масата всички нужни артикули, акцентира Маргаритов.


Асен Василев: Най-кризисният месец за България във връзка с инфлацията ще бъде март или април
Според него би трябвало да се компенсират загубите от нарасналите цени за търговците на туристически услуги. Маргаритов настоя всичко, което написа в хубавите туристически разгласи и в нарисуваните картинки, да бъде предоставяне на потребителите.

Маргаритов се надява летният сезон да се върна към параметрите от предходните години. Би трябвало да се види още през май месец превантивно готовността на търговците да стартират летния сезон – да съблюдават закона и офертите си.


Председателят на Института по разбори и оценки в туризма Румен Драганов съобщи пред Българска национална телевизия, че има доста огромен интерес към България. В първата десетдневка на май към 200 000 души ще бъдат в планините.

“Пълно е с народ и хората като цяло по време на пандемията се отвориха към природата. Цяло лято българските планини ще бъдат пълни”, счита Драганов.

Той уточни, че драмата идва от цената на електричеството. Такъв интерес към българските летища, толкоз доста полети – европейски и нови дестинации Драганов не е виждал до момента. От Полша ще имаме непрестанно кацащи самолети. Ние чакаме доста мощен напън през лятото. Дори и през днешния ден София е цялостна с чужденци, като даже единствено за през днешния ден има над 240 полета. Интересът се измести и затварянето на някои пазари и дестинации пренасочват чужденците към нашата страна, уточни Драганов.


,

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР