Известни актьори и шоумени са правили сериозна политическа кариера. Роналд

...
Известни актьори и шоумени са правили сериозна политическа кариера. Роналд
Коментари Харесай

Боливуд доминира политиката в Индия

Известни артисти и шоумени са правили сериозна политическа кариера. Роналд Рейгън стана президент на Съединени американски щати, Володимир Зеленски на Украйна. Арнолд Шварценегер бе губернатор на Калифорния. Но всичко това е единствено върхът на айсберга.

Индийската политика в действителност се управлява от Боливуд. Ако искаш да спечелиш изборите, вземаш по-известни артисти и си подготвен. Някои като Раджав Япат и Виджайкант си направиха даже и партии, с цел да се борят за властта. Мутхувел Карурандхи Сталин е водач на опозицията в един от провинциалните парламенти. Списъкът обаче е прекомерно дълъг, само че сигурно шоуто и политиката във втората по величина страна са едно цяло. Всяка партия си има по някоя звезда, която да я дърпа.

Близо до Индия като привички са Филипините и Тайланд. Махинда Ражапакса 10 години бе президент на Шри Ланка, като реши, че към този момент не му се работи в малкия екран.

Големите партии към момента крият кой ще се изправи против Доналд Тръмп следващата година, само че към този момент е ясно, че порноактрисата Чери ДеВил или Каролин Ан Папароци ще бъде в борбата. Чери наследява колежката си Мерилин Чеймбърс, която бе претендент за вицепрезидент на “Чаената партия ” в Бостън през 2004 година Но и двете надали ще доближат висините на унгарката Илона Сталер, или Чичолина, която бе народен представител и в италианския, и в Европейския парламент.

Преди Шварценегер, още през 1965 година губернатор на Калифорния става Джордж Мърфи. Носител на почетен “Оскар ” и единственият американски политик със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Но устоя единствено един мандат за разлика от Арни, който бе два отпред на щата.

Всъщност някои включват в листата на шоумените и самия Доналд Тръмп. Той бе прочут с бизнеса си, само че огромната си известност закупи след риалитито “Стажантът ”.

Сони Боно, по-известен като някогашния брачен партньор на Шер, е някогашен кмет на Палм Спрингс и народен представител от долната камара на Народното събрание. Отново в Калифорния. Преди него в Палм Спрингс е кметствал и Чарлз Фарел, огромна звезда от немите филми и чичо на Колин Фарел.

Цели две години като градоначалник в Кармен-бай-дъ-сий има не какъв да е, а Клинт Истууд. Джери Спирнгър, водещият на най-великото шоу в историята ва малкия екран, остава в историята като 56-ия кмет на Сисинати. В момента даже продължава да е градски консултант.

Щатът Минесота също си харесва по-различни хора за губернатори. Там ръководи звездата в кеча Джеси Вентура. Преди това той бе кмет и на Бруклин парк.

Но всички бледнеят пред Роналд Рейгън, второразредния артист, който съумя в последна сметка да срине Съюз на съветските социалистически републики. И да завоюва студената война. А с това и място в историята на света, освен на Съединени американски щати.

Мария Ева Дуарте поставя завършек на кариерата си като актриса, с цел да се омъжи за политика Хуан Перон. И да го замести като президент на Аржентина.

Колкото и учудващо, унгарката Илона Сталер е единствената съумяла като политик в Италия. Огромен неуспех претърпя мегазвездата Джина Лолобриджида, която не влезе в Народното събрание. Внучката на Мусолини - Александра, която под крилото на вуйна си София Лорен прави много прилична кариера в киното, а в този момент стана народен представител в италианския и европейския парламент.

Мнозина са не запомнили, че кариерата на близнаците Лех и Ярослав Качински стартира от киноекрана. През 1962 година те са звездите на кино лентата “Двамата, които откраднаха луната ”. Лех стигна до президентството във Варшава, преди да загине, а Ярослав е министър председател.

А след парламентарните избори в Украйна в ръководещата коалиция влезе рокидолът Светослав Вакарчук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР