Известната руска актриса Инна Чурикова, народна артистка на СССР почина

...
Известната руска актриса Инна Чурикова, народна артистка на СССР почина
Коментари Харесай

Известната руска актриса Инна Чурикова почина мистериозно

Известната съветска актриса Инна Чурикова, национална артистка на Съюз на съветските социалистически републики умря при странни условия в събота на 79 години в мвосковска болница. Тя е била приета в болница в нощта на 4 януари, като е позвала услугите на частна спешна помощ, само че каква е била повода да се обърне към здравното заведение не се разкрива. Близките на именитата актриса към този момент повече от ден не оповестяват и повода за гибелта й.

През последните три години здравето на Чурикова се утежни. През 2019 година тя падна от сцената по време на театър, като съгласно нейните пояснения тя залитнала, ослепена от мощните прожектори. При рухването тя си удари неприятно главата.



Инна Чурикова е родена през октомври 1943 година и се снима в киното още като студентка. През 1973 година по покана на Марк Захаров извършва основна роля в постановката " Тил " в Московския спектакъл " Ленком ", където работи съвсем половин век. Снимала се е в над 40 кино лентата, част от които са под режисурата на брачна половинка й Глеб Панфилов.



Най-известните са " Морозко ", " През огъня брод няма ", " Началото ", " Същият този Мюнхаузен ", " Васа ", " Идиот ". " Така се случи. Никой не очакваше... Не сипвайте сол в раната... Нямам сили да устоявам повече ", популяризира известие онлайн Глеб Панфилов, добавяйки, че с Чурикова са били " едно цяло ".



Още приживе актрисата е считана за същинска легенда. Прощаването с нея ще се състои в спектакъл " Ленком " във вторник, 17 януари. От театъра са се обърнали с молба тя да бъде поглебана в Новодевическото гробище в Москва, което е безконечен дом на доста изтъкнати хора на изкуството.

След гибелта на Мстислав Ростропович през 2007 година е публично декларирано, че гробът му ще бъде последният там, защото местата са свършили. Въпреки това има нови погребения на известни дейци на науката и културата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР