Известната платформа WikiLeaks публикува подробности за предполагаемото местоположение и кодови

...
Известната платформа WikiLeaks публикува подробности за предполагаемото местоположение и кодови
Коментари Харесай

WikiLeaks разкри критична информация за центровете за данни на AWS


Известната платформа WikiLeaks разгласява детайлности за хипотетичното местонахождение и кодови имена на повече от 100 центъра за данни на Amazon Web Services (AWS). Според тях причина за това е желанието на облачния колос да подписа огромна договорка с Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Сайтът твърди, че е получил " строго конфиденциален " вътрешен отчет на AWS, датиращ от края на 2015 година, в който са разказани адресите, телефонните номера и някои оперативни детайлности за оборудванията, разположени в 15 града и 9 страни. Например, документът от 20 страници припомня за данъчните закони в Сан Франциско, които чиновниците на AWS би трябвало да вземат поради, когато купуват хардуер за даден център, както и указания за това по какъв начин да се изпрати комплект до избрани географски локации.



WikiLeaks също по този начин твърди, че в документа са разказани кодовите имена на някои от оборудванията, както и различните дъщерни сдружения, под чиято шапка доста от тях действат като част от напъните на Amazon да резервира местоположението и мащаба им в загадка.

Организацията също по този начин се пробва да натрупа спомагателна информация, като за задачата основава онлайн игра, наречена " Quest of Random Clues ", която " предизвиква хората да изследват тези центрове по занимателен и завладяващ метод “.

Дали документите са достоверни към момента не е ясно, а и от AWS отхвърлят коментар към момента.

Появата на документа, наименуван " Amazon Atlas ", съответствува с крайния период за подаване на предложения за противоречива обществена облачна договорка, включваща Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Десетгодишното съглашение Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) е оценено на 10 милиарда $ и има за цел да помогне на военните да обединят своята ИТ инфраструктура посредством потреблението на публични услуги в облака.

В своята декларация WikiLeaks прави къс обзор на договорката, за която Amazon е в конкуренция с Oracle и IBM, както на съществуващите търговски връзки на компанията с американската разследваща общественост.

Що се отнася до повода, заради която разкриват тази информация, от платформата изясняват, че това е продължение на активността им за откриване на секретните интервенции.

" Досега тази облачна инфраструктура, следена от Amazon, значително беше скрита, като бяха оповестени единствено географски райони. Но облакът е основан от физически местоположения, скрити в държавните документи ", се споделя в изказването на WikiLeaks.

Това не е първият път, в който двете организации влизат в сходен конфликт.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР