Известен също като церебрален оргазъм, АСМР (Автономна Сензорна Меридианна Реакция)

...
Известен също като церебрален оргазъм, АСМР (Автономна Сензорна Меридианна Реакция)
Коментари Харесай

Какво знаем за мозъчния оргазъм

Известен също като церебрален оргазъм, АСМР (Автономна Сензорна Меридианна Реакция) е събитие, което се изследва от скоро и е обвързвано с възприятието за не полово наслаждение, което някои хора изпитват от избрани външни тласъци. Може да бъде породено от ежедневни събития, като допиране на предмети или избран звук.

Единственото научно проучване, което се организира до момента, е квалифицирано от двама психолози от Университета в Суонзи (Обединеното кралство). Те вършат първата стъпка, когато става дума за именуване освен на чувствата, само че и аргументите, които водят до " страдане " от тази особена сензитивност.

Причини и резултати

Според отчета на учените четирите съществени активатора на АСМР са хрупкави звуци, мудни и плавни придвижвания, шепот и персонално внимание. Интересно е, че съвпадението на множеството доброволци, когато дефинират това, което тези тласъци предизвикват физически, е доста необичайно.

Те разказват изтръпване, което стартира от горната част на главата и се простира до врата и надолу към гърба и ръцете, както и мощно настръхване. Това е определението, което дават, за чувството, описващо мозъчните оргазми.

Независимо от наименованието, с който положението АСМР оказва се като разбиране, тези чувства нямат полов съставен елемент и не провокират възбуденост от такова естество. Вярно е, че се характеризират физическо и прочувствено наслаждение като общ детайл, само че никога не провокират полова възбуденост.

Предвид възходящия брой хора, които настояват, че изпитват мозъчен оргазъм, учените се пробват да потвърдят, че ASMR не е нещо, което се случва единствено в главата, само че се отразява и на нервната система.

Едно нещо е обезпечено - стимулирането на АСМР чувства покачва равнищата на хормон на щастието, успокоява, отпуска мускулите на цялото тяло и може да ни приспи за секунди.

Към днешна дата процентът на хората, чувствителни към този вид тласъци, не е прочут, само че релаксиращите облици и видеоклипове са се трансформирали в наклонност в обществените мрежи. С хаштаг #asmr към този момент има над 4.5 милиона изявления. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР