Известен руски блогър, подкрепящ войната, който обикновено е оптимист по

...
Известен руски блогър, подкрепящ войната, който обикновено е оптимист по
Коментари Харесай

ISW: Руски блогъри искат изцяло военна икономика и мобилизация

Известен съветски блогър, подкрепящ войната, който нормално е оптимист във връзка с съветските благоприятни условия, изрази относително песимистична оценка на войната и акцентира нуждата Кремъл да активизира изцяло съветската стопанска система и отбранителната индустриална база, с цел да завоюва.

На 7 ноември военният блогър съобщи, че Украйна е ангажирана с " изтощителна война " против Русия и че Кремъл се нуждае от " голям военен капацитет " и " прецизен план " на опциите си, с цел да победи Украйна.

Това се показва в дневния разбор за военните дейности от Института за проучване на войната (ISW).

Друг съветски боен блогър изрази удивление, че сътрудника му, който преди този момент е бил толкоз позитивен в оценките си за съветската настъпателна акция в Украйна, намерено признава нуждата от по-широка готовност на съветската стопанска система в изискванията на продължителна война.

Кремъл значително изглеждаше несклонен да организира по-широка икономическа готовност и апелът на военния блогър да промени тази линия заслужава внимание.

Друг съветски боен блогър твърди, че Русия " заплаща извънредно " за нежеланието на Кремъл да се ангажира напълно с войната.

Предложението на военните блогъри за по-нататъшна готовност на съветската стопанска система наподобява е част от неотдавнашните полемики в съветското осведомително пространство за оперативни промени, които биха могли да оказват помощ на съветските сили да преодолеят провокациите в Украйна, евентуално в отговор на неотдавнашното есе на украинския главнокомандващ военачалник Валерий Залужний по тематиката за " позиционната война ".

Изглежда, че есето на Залужний е подтикнало даже най-позитивно настроените съветски блогъри да създадат по-директни и почтени оценки на съветските военни старания.

Руски източници настояват, че украинските сили са трансферирали стеснен брой бронирани транспортни средства на източния (левия) бряг на Херсонска област и не престават по-големи от нормалните сухопътни интервенции на източния бряг с лекопехотна формация с подобен размер на батальон.

На 6 ноември съветските военни блогъри разпространиха фотография, на която се твърди, че украински гъсеничен амфибиен превоз (ГТС) придвижва бойна машина на пехотата на източния бряг покрай Кринки (на 30 км североизточно от град Херсон и на 2 км от река Днепър).
 Украйна може да направи пробив на фронта, притесняват се в Русия
Украйна може да направи пробив на фронта, притесняват се в Русия

ISW счита, че съветската войска била отслабена и неспособна да направи пробив на фронта край Авдеевка

Други военни блогъри настояват на 7 ноември, че украинска бойна машина на пехотата амфибия е прекосила сама река Днепър край Кринки и ускоряват обособени фрагменти от 7 ноември, за които се твърди, че демонстрират погубен западен бронетранспортьор на неуточнено място на източния бряг.

Избрани съветски военни блогъри настояват, че една или две украински бронирани машини са пресекли Днепър край Кринки, до момента в който други военни блогъри настояват, че украинските сили са трансферирали няколко неуточнени бронирани машини в региона.

Руските блогъри настояват, че повече от 300 украински военнослужещи (около един батальон) работят на източния бряг в региона на Кринки , и не престават да настояват, че украинските сили поддържат позиции в централната част на Кринки и околните региони.

Един от блогърите твърди, че няколкостотин украински военнослужещи работят на целия източен бряг на Херсонска област.

Руските военни блогъри настояват, че бойните дейности са траяли край Кринки, както и край Пойма (на 12 км източно от град Херсон и на 4 км от река Днепър), Пищановка (на 13 км източно от град Херсон и на 3 км от река Днепър) и Пидстепне (на 17 км източно от град Херсон и на 4 км от река Днепър), само че не настояват, че украинските опити за нахлуване на 6 и 7 ноември са били изключително огромни спрямо предходните дни.

На 17 и 18 октомври украинските сили евентуално са направили първични набези с размер на рота през река Днепър на източния (левия) бряг на Херсонска област.

Съобщеното за групиране на украинските сили на източния бряг в размер на батальон допуска, че сериозните съветски старания за възпрепятстване на придвижването по река Днепър не са попречили на украинските сили да трансферират спомагателен персонален състав и материални средства на позиции на източния бряг. ISW няма да прави догатки по отношение на вероятностите за продължаваща украинска интензивност на източния бряг на Херсонска област.
 Русия смъкна 17 дрона над Крим и Черно море Обновена
Русия смъкна 17 дрона над Крим и Черно море

Поредна украинска офанзива

На 7 ноември украинските сили организираха контраофанзивни интервенции край Бахмут и в западната част на Запорожка област. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са траяли настъпателните интервенции в посока Бахмут и Мелитопол (Западна Запорожка област).

На 6 ноември съветски боен блогър твърди, че украинските сили са пресекли железопътната линия край Андреевка (на 10 км югозападно от Бахмут).

Руски боен блогър твърди, че украинските сили са се окопали в гористи местности покрай Вербове (9 км източно от Роботин) и че неналичието на съветски надзор върху въздушното пространство в региона затруднява съветския артилерийски огън по тези позиции.

Руските управляващи задържаха заместник-министъра на вътрешните работи на Република Дагестан под предлог за обвинявания в корупция, евентуално в опит да показват, че федералното държавно управление подхваща дейности в Дагестан, без да обръща повече внимание на междуетническото и междурелигиозното напрежение и склонността към дестабилизация в района.

На 7 ноември съветската държавна медия ТАСС съобщи, че съветските сили за сигурност са задържали заместник-министъра на вътрешните работи на Дагестан Руфат Исмаилов и сега правят претършуване на дома и офиса му.

Руската държавна медия РИА Новости заяви още, че източник от съветските сили за сигурност е декларирал, че Исмаилов е авансово обвинен в предоставяне на рушвет.
 Лондон: С риск да прегрее, стопанската система на Русия поддържа войната непременно
Лондон: С риск да прегрее, стопанската система на Русия поддържа войната непременно

Инфлацията в страната през 2024 година евентуално ще остане над целевия % от 4%

Руският вътрешен източник твърди, че се допуска, че Исмаилов е получил рушвет в размер на 100 млн. рубли (около 1 085 770 USD) от застрахователна компания.

Вътрешният източник и съветски милблогър настояват, че съветските управляващи са трансферирали Исмаилов в Москва, а блогърът твърди, че това демонстрира, че има риск високопоставени чиновници на равнище федерален индивид да " избягат от отговорност ".

Руската опозиционна медия СОТА заяви, че съветските управляващи, в това число Федералната работа за сигурност (ФСБ), проверяват и заместник-началника на следствения отдел на Министерството на вътрешните работи на Дагестан Далгат Абдулгапуров.

Преди това съветските управляващи отстраниха няколко неефективни чиновници на противовъздушната защита, отговарящи за отбраната на Москва, под предлог за обвинявания в корупция след увеличение на ударите с дронове по задните съветски градове, което демонстрира, че в последно време има модел на потребление на обвинявания в корупция от съветските управляващи за заобикаляне на общественото дисциплиниране на съветски чиновници за това, че не извършват добре отговорностите си, и по този метод признават тяхната несръчност .

Въпреки че ISW няма причина да се съмнява в обвиняванията против Исмаилов, задържането му подсказва, че съветските управляващи се пробват да основат усещане за надзор на федералното държавно управление върху обстановката в Дагестан, като в същото време заобикалят да акцентират неотдавнашните антисемитски протести.

По сходен метод ISW прави оценка, че съветското управление евентуално заобикаля да постанова по-тежки санкции за по-сериозни обвинявания на участниците в антисемитските протести от опасения, че те ще разпалят недоволството към Кремъл.
 Русия удостовери, че съветски военен транспортен съд е бил развален в Керч Обновена
Русия удостовери, че съветски военен транспортен съд е бил развален в Керч

За удара евентуално са употребявани ракети SCALP, доставени от западните съдружници на Киев

Украинският удар по съветска корабостроителница в Керч, окупиран Крим, на 4 ноември нанесе обилни вреди на транспортен съд на съветския Черноморски флот (ЧФ).

На 7 ноември съветски и украински източници разгласиха фотоси, на които се виждат обилни повреди на корветата-носител на ракети " Калибр " от план 22800 " Асколд ", клас " Каракурт ", които евентуално ще я създадат неизползваема в обозримо бъдеще .

ISW прави оценка, че от юни 2023 година насам украинските сили организират акция за секване на съветската военна инфраструктура в окупирания Крим, най-вече активи на БМФ, с цел да понижат способността на съветските военни да употребяват Крим като зона за разполагане и гръб на съветските интервенции в Южна Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР