Известен пловдивски адвокат коментира ситуацията с разпространението на коронавируса у

...
Известен пловдивски адвокат коментира ситуацията с разпространението на коронавируса у
Коментари Харесай

Известен адвокат: Ако епидемията бе по времето на соца, щеше да се процедира така

 Известен пловдивски юрист разяснява обстановката с разпространяването на ковид у нас.  Plovdiv24.bg  публикува без редакторска интервенция думите на Тодор Кръстев:

" Изкушавам се да споделя по какъв начин вероятно щеше да се действа, в случай че епидемията от Ковид се беше случила по времето на социализма. Ще изброя единствено 10 ограничения и мероприятия, които щяха да бъдат осъществени.

Първо - във всеки регионален град щеше стремително да се отдели и структурира профилирана болница, която да се грижи единствено и само за болните от Ковид.

Второ - въпросната болница щеше да бъде оборудвана с най-хубавата здравна техника, инсталация и лекарства, щеше да бъде изцяло обезпечена ресурсно и кадрово.

Трето - нямаше да има никакъв проблем с логистиката и превоза. В Спешна помощ щяха да бъдат отделени задоволително профилирани коли за спешна помощ, оборудвани с всичко належащо, с цел да транспортират и обслужват болните.

Четвърто - всеки който се оплаче на профилираните телефони, че има недоволства, нямаше да бъде разкарван по лабораториите за тестуване, а щеше да е посещаван у дома, с цел да му се направи тест, както и щеше да бъде прегледан и съветван на място. Болният щеше да бъде наложително посещават от експерти, с цел да се следи регулярно по какъв начин се лекува у дома и дали има потребност от нещо.

Пето - на родителите на всички възпитаници, които са открити по улиците, по време на отдалеченото образование и изолираност, щяха да бъдат налагани тежки санкции.

Шесто - в случай че болен не бъде признат стремително за лекуване, наказването нямаше да бъде уволняване за шефа на болничното заведение, а затвор за същия.

Седмо - стремително щяха да бъдат ангажирани структурите на армията и полицията в помощ на здравната система. С превоз, логистика, сигурност и ред, проблеми нямаше да има.

Осмо - всички влизащи на територията на България щяха да бъдат тествани и преглеждани още на границата от способени експерти и при потребност стремително изолирани.

Девето - нямаше да има никакъв дефицит от сестри и лекари със съответната компетентност. Плановият банкет и разпределението по това време, не допускаше сходни рецесии.

Десето - по предприятия и институции щяха да се раздават гратис медикаменти и хранителни добавки, както и всекидневно щеше да се прави инструктаж за ограниченията, които би трябвало да се съблюдават.

И т.н, и така нататък "...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР