Изведоха с полиция от избирателна секция кандидат за кмет на

...
Изведоха с полиция от избирателна секция кандидат за кмет на
Коментари Харесай

Кандидат за кмет на Плевен е бил изведен с полиция от избирателна секция

Изведоха с полиция от изборна секция претендент за кмет на Плевен. Изборният ден е почнал с час и половина по-късно поради него.

Сигналите до ОИК против него и негови представители са два и за една и съща секция. Първият сигнал е подаден в 07:12 часа от Председателя на СИК - Димитър Иванов за това, че издигнатият от Инициативен комитет Георг Спартански за самостоятелен претендент за кмет на община Плевен е влезнал в секцията и е препятствал откриването на работатана комисията още при започване на изборния ден.

Претендирал е, че има нередности в документите и не е допускал гласоподавателите до помещението. С тези дейности секционната комисия е съумяла, след намесата на екип на Общинската изборна комисия и полицейски чиновник, изборния ден да бъде открит едвам в 08:30 часа.

Вторият сигнал е получен от член на същата СИК № 152400133 - Магдалена Войкова в 09.29 часа за това, че още веднъж четирима представители на издигнатия от Инициативен комитет Георг Леонидов Спартански за самостоятелен претендент за кмет на Община Плевен със свои дейности са пречели на провеждането на изборите.

Държали са се надменно с комисията, дърпали са изборния лист и кочана с хартиените бюлетини. Отказвали са да изоставен секцията след многократни предложения от страна на членовете на комисията и не са давали опция на гласоподавателите да упражнят правото си на гласоподаване по това време на деня.

След като са разбрали, че екип от Общинската изборна комисия отиват на инспекция са напуснали секцията и работата на СИК е траяла.

След двата случая и заседание, ОИК реши: " Да се уведоми Районна прокуратура-Плевен за резултата на осъществените две инспекции по сигнали на Председателя и членове на СИК № 152400133, находяща се в град Плевен, " Пиер Кюри “ № 2 в МБАЛ " Сърце и мозък “ за предписание на незабавна инспекция на изнесените обстоятелства и условия и при положение, че се откри реализиране на състава на член 167 и идващите от Наказателен кодекс, да бъде формирано наказателно произвеждане ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР