Извършителят на терористичния акт в новозеландския Крайстчърч - Брентън Тарант,

...
Извършителят на терористичния акт в новозеландския Крайстчърч - Брентън Тарант,
Коментари Харесай

Илиян Василев: Терористът Тарант е част от организирана мрежа

Извършителят на терористичния акт в новозеландския Крайстчърч - Брентън Тарант, е реализатор на проведен проект за ескалиране на напрежение сред религиите и дестабилизация.

Такава позиция изрази във Facebook някогашният дипломат на България в Русия Илиян Василев.

" Масовият палач Брентън Тарант не е уединен бяп супремасист, той е част от проведена мрежа с присъединяване на зли сили. Нито е посещавал Западните Балкани с туристическа цел, просто като отшелник, който е тръгнал да учи чужд свят.
Финансирал е пътуванията с " облагите ", които прави с криптовалутата Битконект в работата си във фитнес център в дребен австралийски град. Критовалутите и мрежите към тях са извънредно комфортна платформа за работа на единствено и толкоз на формалните служби, колкото на частни структури, които чартърен осъществят техните цели, и интервенции зад кадър. Маршрутите му са грижливо подбрани и е мъчно да допускам, че е нямал консултант или компаньон. Плевен, Шипка не са случайност. " - разяснява Василев.

Според него, терористичният акт цели провокиране на напрежение освен в Нова Зеландия, само че в доста по-големи мащаби, а изпълнителят на замисъла Тарант е бил пресметливо направляван от други лица.

" Посетил е България и Румъния самичък, само че някой му е избрал задачите навръх Балканите и този някой не е наложително да е бил българин, може да го е водил извън.

Той е имал съучастници, бил е квалифициран и с огромна възможност употребен за разгръщането и ескалация на напрежение сред религиите, за дестабилизация освен на Нова Зеландия - покруса от подобен мащаб не може да не стресира тази страна за дълго време, само че и Балканите, тъй като целият свят в този момент се е вторачил в нашия район, тъй като той постоянно може да се трансформира в центъра за световен и европейски дистрес.

Достатъчно е да се изброи историческия лист - това са незавехнали рани, които постоянно могат да предизвикат нови спорове.

Някой злобен талант доста е считал тази интервенция. Наративът със самотният вълк е за наивници. " - заключава дипломатът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР