Извършителят на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ Стивън

...
Извършителят на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ Стивън
Коментари Харесай

За полицията убиецът от Лас Вегас психически неуравновесен, според приятелката му е мил и кротък

Извършителят на най-масовото ликвидиране в актуалната история на Съединени американски щати Стивън Падок е душевен невменяем и рисков, сподели шерифът на окръг Кларк, щата Невада, където се намира Лад Вегас. В същото време приятелката му Мерилу Данли, която е на 62 години, го разказва като благ, гальовен и мирен, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя добави, че не е знаела нищо за проектите му.

Мерилу Данли се върнала във вторник вечерта от Филипините, където била на посещаване при своето семейство. Докато тя била там, Падок, играещ с огромни суми комарджия, й изпратил 100 000 $. Мерилу не очаквала тези пари и се обезпокоила, че приятелят й желае да я изостави.

Според следствието на стрелбата Падок е имал скришен живот, като си е набавял оръжия и боеприпаси в продължение на десетилетия. По последни данни, при стрелбата по посетителите на концерт в неделя вечерта, са били убити 58 души, а 489 са ранени. 317 от потърпевшите към този момент са били изписани от болница.

Мотивите на Падок остават неизяснени. Няма признаци всеобщата пукотевица да е обвързвана с интернационалния тероризъм, разгласи представител на ФБР.

След офанзивата в колата на стрелеца бяха открити контейнери с експлозиви, тежащи 22 кг, както и 1600 единици муниции.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посети Лас Вегас и увери жителите на града, че цялата нация е с тях, с цел да им помогне да понесат болката след най-смъртоносната всеобща пукотевица в актуалната история на страната.

Тръмп обаче отклони репортерски въпрос дали Съединените щати имат проблем с насилието с огнестрелни оръжия. " Няма да приказваме за това през днешния ден ", отговори сбито той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР