Извършени са обиски по разследване за възможна злоупотреба с евросредства

...
Извършени са обиски по разследване за възможна злоупотреба с евросредства
Коментари Харесай

Кьовеши погна злоупотреба за €2,6 млн.

Извършени са обиски по следствие за допустима корист с евросредства за ремонт на общинска пътна мрежа в Бойчиновци, заяви Европейската прокуратура.

Претърсванията са осъществени на голям брой места в България по-рано този месец, в това число в обекти на компании, участващи в строителството, както и в административни офиси на община Бойчиновци. Иззети са голям брой документи и са разпитани очевидци, се показва в известието.

Според следствието на 9 юли 2019 година община Бойчиновци е сключила контракт за финансова помощ с ДФЗ, обвързван с осъществяването на плана на стойност 2,6 млн. евро по програмата на Европейски Съюз за развиване на селските региони. В контракта е посочено, че срокът за асимилиране на средствата и за подаване на настояването за дефинитивно заплащане е 36 м. от подписването. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, само че до момента няма данни контрактуваните действия да са изпълнени, нито планът да е завършен.

Разследването се прави с поддръжката на Групово дело Национална полиция и цели да се откри естеството и степента на хипотетичните незаконни дейности, се добавя в известието.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР