Извънредното общо събрание на акционерите на Слънчев бряг“ АД -

...
Извънредното общо събрание на акционерите на Слънчев бряг“ АД -
Коментари Харесай

Директорите на Слънчев бряг ще се избират с конкурс

Извънредното общо заседание на акционерите на „ Слънчев бряг “ АД - к.к. „ Слънчев бряг “ е одобрило всички препоръчани промени в устава на туристическото сдружение, излиза наяве от протокола.

Според тях всички членове на съвета на шефовете се избират и назначават от общото заседание след осъществяване на конкурс. Условията и редът за провеждането на този асортимент се уреждат в Закона за обществените предприятия и в Правилника за използване на този закон. Акционерите дефинират броя на шефовете, избират ги, освобождават ги и дефинират възнаграждението им и Политиката по възнагражденията на сдружението. Възнаграждението им се дефинира в завикимост от цената на активите, числеността на личния състав, рентабилността, финансовия резултат, изменението на добавената стойност на един ангажиран, ослужването на отговорностите, както и от поети характерни отговорности и отговорности в подписаните от тях контракти, при съблюдаване на разпоредбите, планувани в Правилника за използване на Закона за обществените предприятия.

Съветът на шефовете се състои от пет индивида. Най-малко една трета, само че не повече от една втора, би трябвало да са самостоятелни членове. Общото заседание разпореди на представителя на страната, която е мажоритарен притежател с дял от 75% от акциите с право на глас, организацията по провеждането на състезанието по реда и изискванията на Закона за обществените предприятия и Прилника за неговото използване.

С друга смяна се урежда избора на регистриран инспектор. Когато общото заседание не е избрало подобен до края на календарната година по молба на съвета на шефовете или на обособен акционер, то инспекторът се назначава от длъжностно лице по регистрацията към Агенцията по вписванията.

Дружеството ще може да отдава възмездно чартърен и да дава права за достъп и прилагане на личните му инфраструктура, движими движимости и недвижими парцели. 

Право на присъединяване в нарастването на капитала на " Слънчев бряг " ще има всички вложители, които са си купили акции на сдружението най-късно пет работни дни след  датата на издание на известието по чл.89, ал.1 от Закона за обществено предложение на скъпи бумаги. 

Процедурата по изменение и допълнение на устава на „ Слънчев бряг “ е по самодейност на Министерството на туризма, което е мажоритарен притежател, и е взело участие и в подготовката на проектоустава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР