Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и

...
Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и
Коментари Харесай

Проведоха извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК във Враца /снимки/

Извънредно съвещание на Общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД – Враца организира през днешния ден заместител регионалният шеф Мирослав Комитски.
В съвещанието взеха присъединяване кметове и представители на общините Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Враца и Мизия.
В хода на съвещанието беше прегледано, гласувано и единомислещо признато предлагането за приемане на решение за целесъобразния размер от 20 000 лв. вноска на страната в бюджета на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД - Враца за 2021 година
Главният секретар на Асоциацията по ВиК Петя Донова напомни отговорностите на общините за планова подготвеност и период за осъществяване по Директива 91/271/ЕИО за филтриране на градските отпадъчни води за агломерациите от 2000 до 10 000 е.ж. в обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД – Враца.
Разяснени бяха и заложените ограничения в бранш „ ВиК “ в Плана за ръководство на речните басейни в Дунавски регион за интервала 2016 – 2021 година
В програмата към ПУРБ са планувани ограничения за запазване на повърхностните и подземните води в региона, с деяние на осъществяване „ Изграждане, реорганизация или рационализация на канализационната система, в това число Градски пречиствателни станции за отпадъчни води, избрани за съответните агломерации с над 2000 е.ж. “.
Проектните оферти ще бъдат финансирани посредством държавния и общински бюджети, ВиК оператора, Оперативна стратегия „ Околна среда “ и Програмата за развиване на селските региони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР