Извънредно се събират депутатите във вторник, след като миналата седмица

...
Извънредно се събират депутатите във вторник, след като миналата седмица
Коментари Харесай

След 3 дни фалстарт: Депутатите се събират извънредно

Извънредно се събират депутатите във вторник, откакто предходната седмица работата на новия парламент потегли с провал - 3 дни продължи първото съвещание, на което трябваше да се избере ръководител на 48-ото Народно събрание. В петък 4 от партиите - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и БВ, най-сетне реализираха единодушие и поддържаха за началник най-възрастния народен представител - Вежди Рашидов.

Заради забавянето, депутатите още не са образували краткотрайна комисия, която да създаде новия устав за работата им. Едва след приемането му ще могат да се структурират парламентарните комисии и да стартира разискването на импортираните законопроекти.

На изключителното съвещание ще бъде изслушан служебният финансов министър Росица Велкова. Искане за това са внесли и от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия.

ГЕРБ желаят Велкова да осведоми депутатите за положението на финансирането на недостига. А алените упорстват тя да ги запознае с осъществяването на бюджета за 2022 година по съществени пера на бюджетните доходи и разноски, както и да показа плана на служебното държавно управление за финансовата рамка за следващата година, включително и 3-годишната бюджетна прогноза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР