Извънредно! Пламна пловдивско училище Климатик подпалил учителската стая, спасиха дневниците

...
Извънредно! Пламна пловдивско училище Климатик подпалил учителската стая, спасиха дневниците
Коментари Харесай

До 3 дни ваканция заради пожара в пловдивско училище

Извънредно! Пламна пловдивско учебно заведение Климатик запалил учителската стая, избавиха дневниците Министерство на вътрешните работи проговори за утринния пожар в "Кючука " ВИДЕО от пожара в учебното заведение в Кючука

До три неучебни дни може да позволи РЗИ за учениците от НУ „ Св. Климент Охридски ” след пожара през днешния ден. Все още се чака заповедта на здравните управляващи. Времето ще бъде належащо, с цел да се почисти и проветрят пространствата, които пострадаха при пожара тази заран.

Малко преди 7 часа гъст пушек извършил учителската стая, дребен кулоар и тоалетна в съседство. По първични данни, огънят тръгнал от нередовен контакт в учителската стая. Климатикът не е работил, само че от контакта огънят обхванал обзавеждането в учителската стая и част от оборудването. Унищожени са климатик, ксерокс, касетофони и друга техника. Класните стаи не са потърпевши. Заради пожара обаче коридорът е целият в сажди и от горялата пластмаса се носи неприятна миризма. Затова през днешния ден образователните занятия бяха анулирани.

Чистачката на учебното заведение първа забелязала пожара и позвънила на тел.112. На място дойдоха екипи на пожарната. Децата бяха върнати сутринта и образователни занятия нямаше.

Все още не е ясно дали на следващия ден учебното заведение ще отвори. Това най-вероятно ще стане след празниците, разясниха осведомени.

Няма изгорели дневници. Те са единствено опушени и ще се наложи преписването им. В тях няма оценки, защото учебното заведение е начално, а единствено нанесени отсъствия. Те обаче са въведени в уеб страницата на МОН и могат да бъдат възобновени, разясниха осведомени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР