Извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република Н. Пр.

...
Извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република Н. Пр.
Коментари Харесай

Румен Петков и посланикът на Китай Джан Хайджоу обсъдиха развитието на отношенията между България и Китайската народна република

Извънредният и пълномощен дипломат на Китайската национална република Н. Пр. Джан Хайджоу одобри ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

На състоялия се диалог, който мина в другарска атмосфера, ръководителят на Политическа партия АБВ срещна посланикът на КНР с развиването и активността на партията, както и с някои съществени моменти от вътрешнополитическото състояние в нашата страна.

Двете страни оцениха високо развиването на двустранните връзки сред Република България и Китайската национална република и споделиха визията, че съществува голям необработен потенция за тяхното активизиране в политическата, икономическата и културната сфера, а също по този начин и в контактите на локално равнище. В тази тенденция те общо споделиха мнението, че от изключително значение е полагането на старания за по-добър и директен продан на информация и взаимно опознаване на двете страни и нации.

По време на срещата бе обменена информация и по някои настоящи въпроса на интернационалната конюнктура, в това число и на Балканите. В тази връзка Румен Петков акцентира, че Политическа партия АБВ отхвърля политиката на двойните стандарти и икономическите наказания, които засягат освен страните, против които са ориентирани, само че рефлектират и върху другите страни и утежняват интернационалния стопански климат.

Двете страни се договориха да реализират осведомителни срещи и контакти и за в бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР