Извънредна ситуация в столичния квартал Люлин вдигна службите на крак

...
Извънредна ситуация в столичния квартал Люлин вдигна службите на крак
Коментари Харесай

След зрелищна акция: Арестуваха барикадирал се мъж в „Люлин”

Извънредна обстановка в столичния квартал „ Люлин ” подвигна службите на крайник през вчерашния ден. Мъж, разгласен за търсене, се барикадира в апартамент в един от жилищните блокове. Няколко часа след началото на интервенцията той бил арестуван.
В следобедните часове в четвъртък тежковъоръжени служители на реда отделиха региона към блок 637. Причината - разгласен за търсене от Интерпол мъж, който е взел участие в злополука с потърпевш човек. След удара избягал и се барикадирал в дома си.
„ Да, има потърпевш човек. Разследва се дали има някаква съпричастност ”, разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов. 
Повече от два часа продължиха договарянията с мъжа. Минути преди 20 ч. той бил задържан. В интервенцията са взели участие Жандармерията и Специализираният отряд за битка с тероризма.
„ Използвахме помощта на СОБТ. Има процедура, която би трябвало да се съблюдава - действаме, с цел да няма потърпевши ”, посочи Милтенов.
„ Видяхме и снайперисти, които се поразходиха горе ”, сподели Никола, който живее в региона.
От полицията не разкриха защо закононарушение Интерпол търси мъжа. По случая от през днешния ден е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР