Извънреден конгрес на БФС ще има и той ще се

...
Извънреден конгрес на БФС ще има и той ще се
Коментари Харесай

БФС реши конгресът да е на 25 юни

Извънреден конгрес на БФС ще има и той ще се състои на 25 юни в Зала 1 на НДК, стига епидемиологичната конюнктура в България да разрешава. Това реши Изпълкомът на БФС на днешното си съвещание.

Отхвърлено беше настояването на инициативния комитет зад Христо Порточанов, откъдето бяха внесли подписка за осъществяване на конгреса на 30 април. При инспекция на гласовете обаче се оказа, че единствено 121 подписа са на клубове - редовни членове на БФС (от общо 551. Това значи, че в подписката са участвали 22% от клубовете, което не е задоволително, с цел да бъде взета подписката поради.

Проверката е открила, че има два клуба, които са се подписали по два пъти - " Рилци 2006 " и " Беласица 2008 ", други 15 клуба не са били постоянни членове и така нататък

И.д. президент на БФС Михаил Касабов удостовери, че не счита да се кандидатира на идния конгрес. Той е внесъл на днешното съвещание предложение за основаване на работна група, която да прегледа опцията за увеличение на тимовете в Ефбет лига от 14 на 16. Предложението му обаче не е признато.

Отхвърлено е и настояването на члена на Изпълкома и притежател на " Лудогорец " Кирил Домусчиев за смяна в Съдийската комисия. " Категорично не приехме. Преди един месец избрахме ръководител - Константин Гергинов. Трябва да му дадем време да се потвърди ", разяснява Касабов.

Бюджетът на БФС е бил обновен поради разноските по въвеждането на VAR във втората фаза от шампионата. Футболният съюз е решил да помогне на клубовете, като поеме таксите за VAR съдии до края на сезон 2020/21.

Увеличен бе и наградният фонд в шампионата за Купата на аматьорската лига. Победителят ще получи към този момент 15 000 лева, а финалистът - 10 000.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР