Извън фокуса на общественото внимание остава договарянето и парцелирането. Това

...
Извън фокуса на общественото внимание остава договарянето и парцелирането. Това
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Договарянето и парцелирането остават извън фокуса на общественото внимание

Извън фокуса на публичното внимание остава договарянето и парцелирането. Това съобщи пред Ренета Инджова, някогашен длъжностен министър председател на България.

" Цялата шумотевица към договарянията е, с цел да може да си приказваме за сглобка, за некоалиция, за едно съглашение, което не се приема от едната страна, само че да не разберем за какво се е стигнало до това състояние.

В стопански и политически смисъл това делене и тези сделки у нас постоянно се вършат за парцелиране и всеки след това стартира да си ръководи вилаета. В така наречените сглобки или меморандумни документи, или съглашения никой не записва каква е интегралната цел, която ще преследва едно такова съдружие.

Изведнъж ще изберем 90 регулатори, които ще предопределят политическия модел в идващите 5 - 7 години ".

Тя разяснява целите, сложени от ръководещото болшинство.

И ГЕРБ, И ПП-ДБ заявяват, че те са влизане в Шенген и в еврозоната, както и подсилване на евроатлантическата ориентировка на България като пълновръстен член на НАТО.

" Тези цели са декларирани, с цел да се харесат на външните си сътрудници, тъй като в тях има и външни ползи ", уточни Инджова и добави: " Да ни вземат в еврозоната не за това, че сме постигнали резултати. Защото в случай че сме постигнали резултати, еврозоната има интерес да ни вземе, с цел да може да дели с нас всичките си неблагополучия. Същото е и с евроатлантическата ни принадлежност ", разяснява някогашният длъжностен министър председател.

По думите на Инджова стартира " един развой, в който геополитическите пластове се трансформират и нашите професионални ренегати стартират да търсят нови послания ".

Не може да се вземат решение до безспир по политкоректен метод стопански проблеми, е позицията на Ренета Инджова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР