Изваждаме железниците от килера на българската икономика, каза на пресконференция

...
Изваждаме железниците от килера на българската икономика, каза на пресконференция
Коментари Харесай

Николай Събев: Изваждаме железниците от килера, България ще бъде на релси

Изваждаме железниците от килера на българската стопанска система, сподели на конференция в Русе министърът на превоза и известията Николай Събев.

" България ще е " на релси ". Тя би трябвало да отговори на зелената договорка и да бъде все по-неутрална към природата. Това е съществена политика на Министерството на превоза и известията ", съобщи министърът за бъдещето развиване на железопътния превоз.

" За смут на хората, които чакаха да развиват още бизнес за сметка на БДЖ, към този момент няма да стане по този начин. Българските държавни железници се изправят на крайници и стартират да работят все по-добре ", счита Николай Събев.

Министърът е на посещаване в крайдунавския град, където взе участие в полемика за обновяване на плана за създаване на градска железница, която да обезпечава бърза връзка сред централната градска част с региона на някогашния Комбинат за тежко машиностроене (КТМ), двете промишлени зони на града, индустриалния парк, както и връзка с град Мартен и други обитаеми места. В диалозите се включи и управлението на Държавно дружество " Национална компания железопътна инфраструктура ".

Русе може да стане част от един сериозен промишлен конгломерат, който включва Букурещ и Варна, счита министър Събев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР