Изучаването на психическите и физическите последствия от тоталната изолация –

...
Изучаването на психическите и физическите последствия от тоталната изолация –
Коментари Харесай

Хюстън, нямаме проблем

Изучаването на психическите и физическите последици от тоталната изолираност – от рода на междупланетна задача – е обект на доста проучвания. Руски учени са показали резултатите от един от най-големите опити по този мотив.

В рамките на плана „ Научни интернационалните проучвания на неповторима наемна станция “ (SIRIUS) на Института по биомеханични проблеми на Руската академия на науките са извършени два опита през 2017 и 2019 година Първият траял 17 дни, вторият – 120. В тях взели присъединяване представители на двата пола от разнообразни страни и култури, а резултатите са оповестени в изданието Frontiers in Physiology.
 Мъск твърди, че ще колонизира Марс до 2024 година Мъск твърди, че ще колонизира Марс до 2024 година
Милиардерът и изпълнителен шеф на SpaceX Илън Мъск показа своя освежен проект за колонизирането на Марс с 1 милион души. Той например..

Проектът е отдаден на проучването на въздействието на изолацията върху психическите и физическите процеси на индивида. Целта – подготовка за задачи на други планети, на първо място на Марс.

„ Екипажите на такива задачи нормално лимитират общуването с Центъра за ръководство, все по-малко споделят своите потребности и проблеми – споделя Дмитрий Швед, един от създателите на проучването. – Засилване на контактите се следи по време на значими събития, да вземем за пример при моделиране на кацане. “

Промените в държанието били регистрирани благодарение на записи на диалозите, както и на мимики и акустични характерности на речта (интензивност, периодичност и вариативност). За първите 10 дни от задачата през 2019 година учените са създали 320 записа на диалози с дълготрайност към 11 часа. В последните 10 дни броят на диалозите намалял до 34, а тяхната дълготрайност – до 77 минути. На 11-ия ден от опита откривателите моделирали изкуствено закъснение на връзката със Земята, аналогично на това, което ще изпитват заселниците на Луната или на Марс.
 С откритата на Марс вода ще си вършим оранжерии С откритата на Марс вода ще си вършим оранжерии
Откритите солени ручеи на повърхността на Марс може да се употребяват като източник на вода за бъдещите колонии на Червената планета, включително..

Учените означават, че при такива условия има разлики в общуването сред участващите в опита мъже и дами. При първите в по-голяма степен се следили гневни страсти, а при вторите – наслада и горест. Но към края на опита тези разлики се изгладили.

Изследователите следили също по този начин все по-голяма самостоятелност от Центъра за ръководство на полети на Земята измежду всички членове на екипажа, както и тяхната единодушие все още на привършване на опита – хората се сближавали без значение от пола, националността и културните разлики. Според откривателите това наподобява многообещаващо за бъдещите междупланетни задачи.

Последната част от опита стартира на 4 ноември и тя и кацане на естествения земен сателит. Изводите от него ще добавят картината.
 Как ще живеем на други планети? (СНИМКИ) Как ще живеем на други планети? (СНИМКИ)
Рано или късно животът на Земята ще завърши, настояват учените. Според една от теориите за края на света Слънцето ще нагрее прекомерно си...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР